Afgebroken kies in het buitenland

Author:
Bassegio14
Posted:
di, 07/07/2015 - 03:40
Vorig weekend is een stuk van een kies afgebroken. Nu heb ik geen pijn, want heb een jaar terug een wortelkanaalbehandeling aan deze tand gehad. Nu zit ik nog meer dan een maand in het buitenland. Kan ik wachten tot ik terug thuis ben om naar de tandarts te gaan of loop ik het risico op ontstekingen en ga ik dus beter hier naar de tandarts?
zel'dovich

Dat is lastig te beoordelen vanaf het forum denk ik. Op zich zou je de kies kunnen ontzien bij het kauwen. Waarschijnlijk is het beste als er in NL een kroon wordt opgezet. Er is alleen bij langer wachten een kleine kans dat de kies zodanig is verzwakt dat die ongunstig afbreekt waardoor dit niet meer kan. Dan ben je aardig in de aap gelogeerd.
Is het niet mogelijk een tandarts te bezoeken voor een consult zodat hij de zaak kan beoordelen en u een goed advies kan geven? Je kunt altijd zelf beslissen al dan niet behandelen. Ontstekingsgevaar is denk ik niet zo groot.
wo, 07/08/2015 - 21:48 Permalink
Bassegio14

Op zich is het geen probleem om een tandarts te consulteren. Vraag me wel af wat het standaard tarief is voor een consultatie in de VS.

Ik schat dat er iets rond 1/6de is afgebroken van de tand tot onderaan. Is het achterste stuk van mijn achterste kies bovenaan rechts aan de buitenkant.

Zijn er behalve het verder afbreken nog andere risico's?
za, 07/11/2015 - 01:05 Permalink