Afgebroken kies, helse pijnen.

Author:
basje1992
Posted:
za, 05/01/2010 - 12:27
Hallo iedereen!

Ik zal me maar even voorstellen, ik ben een jongen van 17 jaartjes jong met gebitsproblemen (beetje vroeg, ik weet het).
Ook ben ik nieuw hier, maar kijk al een tijdje mee, naar topics van andere, oplossingen etc.

Ik ben tot m'n 12de altijd braaf naar de tandarts geweest, half jaar controles etc. Toen ben ik wegens prive omstandigheden niet meer gegaan. Ik wist wel dat m'n kies afgebroken was, maar had er nooit last van. Ook heb ik er nu angst voor, en dat weerhoudt me ervan om te gaan, helaas.

Het probleem is, dat mijn kies meer dan de helft afgebroken is, tot op de wortel(?) Of tandvlees. Ik had hier nooit last van, tot ongeveer een halfjaartje terug. Ik kreeg een zeurende/kloppende pijn en kon haast niet kauwen. Hier heb ik veel Ibuprofen / paracetamols voor geslikt, en het is uiteindelijk opengesprongen en nooit meer last gehad tot nu.
Het is weer hetzelfde gevoel, erg pijnlijk. Maar ben als de dood om naar de tandarts te gaan.
Heeft iemand enig idee wat het probleem kan zijn, met oplossing? Misschien neemt dat mijn angst een beetje weg, en durf ik toch de stap te zetten.

Alvast hartelijk bedankt!

groetjes :oops:
Nicole44

Hoi, net als ik ben je bang voor de tandarts. Helaas kan een gebroken kies zorgen voor hele vele pijnen. Deze gaan echter pas over als de kies eruit is.

Ik weet niet hoe ik je de stap kan laten zetten om naar de tandarts te gaan. Maar dat je dit moet doen lijkt me wel logisch. Of je wil nog veel pijn lijden?
za, 05/01/2010 - 12:31 Permalink
Nicole44

Ik heb 3x een gebroken kies gehad en veel pijn geleden. Bij mij zijn ze er steeds uitgehaald. Een andere optie was er niet. Vandaar mijn antwoord.

Hoe kan het gerepareerd worden dan? Daar ben ik echt nieuwsgierig naar. Bij mij haald het niets meer uit maar dan kan ik naar andere toe anders reageren. Lijjkt me we zo handig. Mijn excuses dmc.
za, 05/01/2010 - 15:37 Permalink
TechniekerJeetje

Ik heb 3x een gebroken kies gehad en veel pijn geleden. Bij mij zijn ze er steeds uitgehaald. Een andere optie was er niet. Vandaar mijn antwoord.

Hoe kan het gerepareerd worden dan? Daar ben ik echt nieuwsgierig naar. Bij mij haald het niets meer uit maar dan kan ik naar andere toe anders reageren. Lijjkt me we zo handig. Mijn excuses dmc.


Als er gewoon een stuk is afgebroken, dan kan er een vulling ingezet worden. Ook kan er in veel gevallen een kroon gemaakt worden
Het wordt een ander verhaal als de wortel gebroken is, dan kan het zijn dat ie er inderdaad uit moet....
za, 05/01/2010 - 17:59 Permalink
basje1992

Nou, Ik heb gebelt en de tandarts is tot 14 mei met vakantie. Toen de vervangende maar gebelt, ik alles fijn uit gelegt en ze dacht dat de kies getrokken moet gaan worden, i.v.m onsteking en dat meer van de helft van de kies weg is.

Doet een kies trekken pijn? En de verdovingsspuit, daar ben ik eigenlijk het bangste voor :lol: .
En is dat wel goed te verdoven, in ieder geval; bedankt alweer!

:D
ma, 05/03/2010 - 10:04 Permalink
Woezie

Of verdoven zeer doet hangt ook een beetje af van welke kies het is, onderkaak of bovenkaak. Bij de bovenkaak moet het ook aan de binnenkant verdooft worden, dit is wat gevoeliger.
Van de verdoving zelf hoef je echter niet al te veel te voelen, vraag om een kinderbehandeling: voorverdoven met een watje. De verdovingsnaalden zijn tegenwoordig erg dun waardoor de prik minder pijnlijk is.
Hoe rustiger jij bent, des te beter werkt de verdoving. Eenmaal goed verdooft voel je niks meer.

Veel succes en ga gewoon elk half jaar naar de tandarts om dit soort problemen te voorkomen.
di, 05/04/2010 - 22:56 Permalink