Afgebroken kies en metaalsmaak

Author:
sj24
Posted:
vr, 05/14/2004 - 11:05
Beste Tandarts,

Sinds jaar en dag heb ik problemen met mijn tanden. Ik ben 21 jaar oud en volgens mij heb ik al 20 keer mijn kiezen moeten laten vullen. Dat terwijl ik twee/drie maal daags poets. Nummer 47 zelfs al zo vaak dat hij een paar jaar geleden voor de helft is afgebroken, gevolg: functie weg en er onstaan nog makkelijker gaatjes. Mijn tandarts heeft meermalen geprobeerd de kies opnieuw op te bouwen, helaas brak hij steeds opnieuw! Dit resulteerde in scherpe randjes waardoor ik continu mijn tong verwond. Is dit normaal? Ik denk namelijk dat het misschien beter is de kies te trekken, zodat mijn verstandskies kan blijven staan. Ik ben het namelijk zat iedere keer een fortuin te moeten betalen om een paar dagen later de kies weer te voelen breken.

Momenteel heb ik volgens mij een gat (in een vulling) in de 37 en sinds een week een hele rare metaalsmaak in mijn mond, kan het zijn dat dit door die kies komt. Mijn vullingen zijn ook meer groen dan grijs tegenwoordig. Ik weet echt niet wat ik moet doen, maar die smaak is echt vies en ik kan pas op 1 juni bij mijn tandarts terecht.
angstpatient

Hoi ik heb ook zoiets soortgelijks meegemaakt, ik ben dan welliswaar patient, maar misschien heb je wat aan mijn info

Mijn vulling was een beetje vulmateriaal aan het loslaten. En ik kreeg een zeer vieze smaak in mijn mond die maar niet weg ging, en ik had kiespijn.

Het gebeurde bij een zeer grote vulling op een klein stuk kiesje.
Dus ik kreeg al de ergste ideeen maar ik ben later naar de tandarts geweest en aan mijn vulling lag het niet. Die was niet aan het loslaten en zat muurvast.Kortom mijn tand was goedkeurd. De tandarts raadde me wel aan een kroon te laten plaatsen. Overigens dit was een invallende tandarts want mijn tandarts was op vakantie.

Wat de tandarts niet kon weten was het feit dat mijn zenuw aan het afsterven was.

Een week later kreeg ik zeer erge kiespijn en heb ik een wortelkanaalbehandeling moeten ondergaan.
Nu wil ik je niet bang maken of dergelijk maar ik wil alleen even aangeven dat het misschien niet aan de tand ligt.

Het lijkt me ook het beste dat een tandarts je adviseerd. Je probleem komt me bekend voor.
Maar idd een tandarts kan hier het beste antwoord op geven. :smt006
wo, 05/19/2004 - 21:08 Permalink