Afgebroken kies en bang voor de vervanger

Author:
Marielle36
Posted:
wo, 05/03/2006 - 13:48
Hallo Allemaal,

ben nieuw hier op dit Forum, en heb mij eigenlijk aangemeld omdat ik het even niet meerw eet.
Heb in de afgelopen maand een wkb gehad aan een kies waarin ik 13 jaar geleden ook al eens een wkb had gehad. Best veel pijn aan gehad en zit nog met een noodvulling. Nu breekt gisteravond tot overmaat van ramp bovenin links een andere kies zomaar af tijdens het eten van een speculaasje. Mijn eigen tandarts is op vakantie..en ik ben bang om naar een vervanger te gaan. Help..wat moet ik doen. Er brokkelde net ook al een stukje vulling af...
Ik ken beide vervangers niet maar ben eigenlijk altijd al bang bij mijn eigen tandarts...laat staan bij een andere (dit door hele slechte ervaring in Drenthe met een vervanger)
Wie weet wat er moet gebeuren..?
Aan de kant waar de kies is afgebroken(de binnenkant) voel ik alleen nog maar tandvlees..geen randje kies meer....

Groetjes,
marielle
Marielle36

Tot aanstaande maandag 8 mei.....
Denk je dat ik pijn klachten krijg? Aan die kant eten gaat niet want dan breekt er nog meer af ben ik bang....
wo, 05/03/2006 - 14:15 Permalink
Moon

Ik biedt geen garanties ;) Maar toen er bij mij een paar jaar geleden een stukje van mijn kies brak moest ik ruim een maand wachten voor ik een afspraak had om het te laten maken. Ik was natuurlijk ongerust over het feit dat het erger zou worden, maar volgens de assistente kon het geen kwaad.

Kan je je praktijk wel bereiken om een afspraak te maken of krijg je gewoon zo'n bandje waarop wordt verteld dat de tandart op vakantie is!Anders zou je in ieder geval een afspraak kunnen maken voor maandag.
wo, 05/03/2006 - 14:42 Permalink
Marielle36

Ik krijg een bandje en kan echt pas vanaf maandag weer terecht.
Eten gaat moeilijk omdat ik aan de ene kant nu dus die afgebroken kies heb(die zeker voor de helft weg is) en aan de andere kant die kies waarin ik een wkb heb gehad en waar ik volgens mij de noodvulling van kwijt ben...zucht...
En wat gaat er nu met die afgebroken kies gebeuren? Eruit? Een kroon? Opvullen?
Wie weet het? :-?

Groetjes,
Marielle
wo, 05/03/2006 - 17:08 Permalink
Moon

dat ligt eraan hoe de kies is afgebroken. Soms kan een kies weer prachtig gemaakt worden met een composiet vulling. Soms moet een kies eruit en soms kan er een kroon op. Vanachter de computer is dat helaas heel moeilijk te bepalen.

De vnoodvulling is bedoeld om de ingang naar je kanalen af te sluiten voor bacteriën. Vaak slinkt de noodvulling wel, maar is het alsnog genoeg om de ingang van de kanelen te beschermen.

Eten is inderdaad lastig ja. Als je aan de ene kant een noodvulling hebt en aan de andere kant een afgebroken kies. Arme jij!
Ik kan me heel goed voorstellen dat je bang bent om naar een vervanger te gaan. Als je dat echt niet wilt, veel vloeibaar eten, kauwen met je voortanden en maandagochtend gelijk je eigen tandarts bellen.

Sterkte
wo, 05/03/2006 - 17:19 Permalink