Afgebroken kies bij kind

Author:
Angshaantje
Posted:
do, 04/29/2004 - 11:46
Hallo,

'n Ruim halfjaar geleden constateerde de tandarts een klein gaat in de achterste kies van mijn 4,5 jarige zoon. In de hoop dat het zou remineraliseren heeft ze er niks aan gedaan. Helaas is dat niet gebeurd en is het gaatje groter geworden. Gisteren is helaas een van de 'puntjes' van dat kiesje afgebroken. Is de kies nu nog te redden met een vulling? Als ik had geweten dat het, ondanks goed poetsen, in een half jaar zo snel zou kunnen gaan had ik haar direct een vulling laten plaatsen.. :sad:

Dank!
A.
Roxanne

De kies is een niet blijvende kies, dus op zich is er niet veel aan de hand.

Je kan wel naar de tandarts toe gaan, en waarschijnlijk zal diegene een Glas Ionomeer Cement vulling erin zetten, dat geeft in korte tijd heel veel Fluoride af en maakt het elementje wat sterker.

Tandartsen kunnen veel maken van afgebroken kiezen, maar uw kindje zal waarschijnlijk gewoon een GIC vullingkje krijgen omdat het nog zo jong is en dus niet lang stil kan liggen op de stoel.

Groetjes Roxanne
do, 04/29/2004 - 12:27 Permalink
Angshaantje

Nou, morgen is het zover en gaan we naar de tandarts. Ik zie er erg tegenop en voor het eerst niet voor mezelf (ik heb alleen een vulling die moet worder vervangen)...

Is er iemand die ervaring heeft met een afgebroken kiesje bij 'n kind? Ik zou 'm zo graag willen voorbereiden op wat er kan gaan gebeuren, en mezelf trouwens ook!

Bah! Wat baal ik hier van..
do, 05/13/2004 - 17:04 Permalink