Afgebroken kies, angst!! Advies, please!!

Author:
ikkes01
Posted:
wo, 10/31/2007 - 16:00
Hoi iedereen,

ik ben 23 jaar en ben echt heel erg bang voor de tandarts!
Nou heb ik onlangs een WKB gehad (waarna de tandarts het gat openliet?), vervolgens at ik gister een hard snoepje en schoot deze in het gat en brak mijn kies dwars doormidden (de voorzijde, dus wang! van boven naar beneden)!

Vandaag heb ik mijn angst even opzij gezet (not really! zat te trillen als een rietje) en ben naar mijn tandarts geweest, deze zei na even gekeken te hebben en een fotootje dat deze eruit moest bij de kaarchirurg (ze trekken niet meer zelf bij ons in de stad).

Wat ik me nou afvraag, na meerdere topics gelezen te hebben, is of deze niet meer te vulen is met composiet of zoiets? De delen zitten nog aan elkaar vast (door het tandvlees denk ik), dus lijkt me dat na het vullen de delen weer aan elkaar vast zitten?

Iemand die een goed idee heeft? Ben zo ongelooflijk angstig, please help!!

PS. Heb trouwens geen pijn of last van de kies!
Mignon

Wat een ongelofelijke pech heb je gehad zeg. Sorry dat ik nu pas reageer. Als ik je verhaal lees denk ik dat de wortel is gefractureerd. Dit is niet meer te repareren. Er zal namelijk altijd een spleet blijven bestaan in de wortel waarlangs bacterien kunnen lekker. Vroeg of laat zal er dan een ontsteking ontstaan. Om verdere problemen te voorkomen zul je de kies helaas dus moeten laten trekken. Heeft de tandarts je al goed voorgelicht over wat er nu gaat gebeuren? Je schrijft dat je erg bang bent. Misschien helpt het als je iemand meeneemt bij je bezoek aan de kaakchirurg. Overleg van tevoren even met de assistente. Wellicht heeft zij nog wat tips om de spanning weg te nemen. Heel veel succes en houd je ons op de hoogte?

Grts, Mignon
vr, 11/02/2007 - 17:06 Permalink
ikkes01

Hoi,

Alereerst bedankt voor je reactie! Ik heb de afspraak bij de kaarchirurg afgezegt :oops: ! Ben zo ongelooflijk bang! Ben inmiddels bij Dident in Amersfoort geweest, deze zeiden ook dat mijn kies eruit moet. Gelukkig zijn hun gespecialiceerd in angstige patienten en gaan hun mijn kies trekken!

Heeft er iemand een idee of je dit straks gaat zien? Het is 2e kies (van voren gezien) aan de linker kant!
wo, 11/07/2007 - 12:46 Permalink
ikkes01

Hoi iedereen, gister (na mijn vorige bericht) dident in amersfoort geproken en die zeiden dat de kies er gistermiddag uitgehaalt kon worden. Zo gezegt zo gedaan (met trillende knieen!).

Na zeker 8-10 verdovingen eindelijk voldoende verdooft om te trekken. De kies is er in delen uitgehaald en ik ben naar huis gegaan.

Thuis gekomen ben ik lekker in bed gaan liggen, na 10 minuten proefde ik bloed in mijn mond (dacht....zal wel nabloeding zijn), maar de bloeding stopte niet!! Hele plassen bloed kwamen eruit en er hing een groot stuk vlees los in mijn mond! Na 4 toiletrollen, een aantal handdoeken en een grote hoeveelheid doorgeslikt bloed naar de eerste hulp gegaan.

Bij de eerste hulp konden ze niets anders doen dan me een schoon gaasje geven en een noodtandarts bellen. Gelukkig had deze direct tijd.

We zijn daarheen gereden en eenmaal op de stoel, zei deze man dat er een gigantisch abses los hing in mijn mond en hij vondt het onbegrijpelijk dat deze gemist was en dat mijn (grote) wond niet gehecht was.

Dus helaas moest ik weer een 4tal injecties om de wond schoon te maken en te hechten. Dit is helemaal goed gegaan en ik ben superblij dat deze tandarts tijd voor mij had!

Inmiddels lig ik (terwijl ik dit schrijf) in mijn bed en voel me een stuk beter en geruster! Denk er zelfs over om over te stappen naar de tandarts die mij gisteravond heeft behandeld! Wat een geduld met angstige mensen, ongelooflijk!

Ik hoop dat ik niemand onnodig bang maak met dit bericht, maar wilde het graag delen met jullie!

Groeten Mel
do, 11/08/2007 - 16:38 Permalink
mecánico para …

petje af voor die man. Overigens wel weer heel typerend: een instelling met de aanduiding gespecialiceerd in angstige mensen, en de patient dan matig verzorgd wegsturen. Typisch voor mensen di eadvertenties en aanprijzingen aan eigen adres nodig hebben om patienten binnen te halen. :smt013
Maar goed dat niet iedereen te koop loopt met zijn vaardigheden.
do, 11/08/2007 - 19:30 Permalink