afgebroken kies

Author:
falkosan
Posted:
di, 02/26/2008 - 09:26
mijn kies waar een vulling in zat is afgebroken. er staat nu nog maar 1 kantje van de kies dus zal hij wel getrokken moeten worden. maar ik ben zo vreselijk bang, dat ik gewoon niet durf te bellen. een kroon zie ik niet zitten daar dat veel te duur is. aan de andere kant zit ook een gevulde kies en die doet zo'n zeer met koud en warm. maar doordat ik vroeger zonder verdoving ben getrokken heb ik een vreselijke angst voor de tandarts. de laatste keer dat ik geweest ben hielp de verdoving ook al niet.

help
Mignon

Door de spanning kan het gebeuren dat de verdoving minder effect heeft. Probeer je zelf, ik weet dat het makkelijker gezegd is dan gedaan, niet te erg op te winden. Spreek bovendien met de tandarts af dat hij eerst goed test of de verdoving is ingewerkt voordat hij de behandeling begint. Veel sterkte!

Grts, Mignon
di, 02/26/2008 - 14:22 Permalink
hermina

Hier lees je met name wanneer het niet (helemaal) lukt, als het goed gaat hebben mensen meestal geen vragen of klachten. Het mag moeilijker te verdoven zijn bij een ontsteking, volgens mij kan het vaak ook wel prima gaan, bij mij (en niet alleen bij mij) is het igg meerdere keren heel goed gelukt, zelfs ook bij een abces. Ik zou gewoon het advies van Mignon opvolgen.

Een ding is zeker: het gaat er echt niet beter op worden als je er niets aan laat doen.

Groet en sterkte, Hermina
do, 02/28/2008 - 21:58 Permalink
falkosan

bedankt voor jullie antwoorden. ik zal dan toch volgende week de telefoon moeten pakken en een afspraak maken. ik heb wel inmiddels de verzekering gebeld om te vragen of ik een kroon vergoed krijg. ik krijg daar 450 euro voor. weten jullie wat een kroon gemiddeld kost?
vr, 02/29/2008 - 21:01 Permalink
falkosan

zo blij. eindelijk na vele weken vanmorgen naar de tandarts geweest. en de kies is getrokken. ben echt zo goed geholpen en heb echt niets gevoeld. wat ben ik blij.

moest dit even kwijt en misschien ook een opsteker voor andere die ontzettend bang zijn.
ma, 06/16/2008 - 10:51 Permalink