Af en toe kiespijn

Author:
Jonashi
Posted:
ma, 01/23/2012 - 11:11
Sinds iets meer dan een week heb ik 1-5 keer per dag onverklaarbare pijnstootjes van ongeveer 1-2 seconden in een kies linksonder, die een jaar geleden opnieuw gevuld is (gaatje onder oude interdistale vulling).

Ik heb dus GEEN last bij:
-Kauwen (hard/zacht maakt niet uit)
-Zoete of zure vloeistoffen
-Koude of warme lucht
-Koude of warme vloeistoffen
-poetsen/flossen, het tandvlees heeft ook al jaren daar niet gebloed
-Kies heeft ook voldoende ruimte en wordt niet bekneld door zijn buren.

Het komt tot nu toe steeds uit het niets opzetten en is daarna meestal ook meteen weer weg. Het kan midden in de nacht zijn, of midden in de ochtend terwijl ik een uur of 2 daarvoor niks gegeten/gekauwd heb.

Het lijkt soms met stress te maken, omdat ik vanwege mijn tandartsangst meteen het ergste denk, maar gezien het vage karakter (geen normale gevoeligheid zoals ik hier vaak lees) is het mogelijk niks?

Mijn vriendin heeft dit ook een keer gehad en na 2 weken was het over, de tandarts van haar kon ook met foto's niks vinden destijds.

Ik ben gister met Ibuprofen begonnen om eventuele ontstekingen te remmen/verhelpen (en omdat ik iets rustiger wordt van een plan/actie), maar als ik het zo lees op de verschillende tandarts-sites zou een ontsteking ook gepaard moeten gaan met grotere last of last bij het kauwen e.d.

Wat denken jullie? Even aankijken of het vaker/erger wordt of overgaat?

Heeft iemand nog tips waarop ik kan letten om te kijken wat het zou kunnen zijn?

Heeft iemand ervaringen met zoiets als dit wat ook vanzelf over ging en waar niks kwaadaardigs uit voortkwam?

Met vriendelijke groet,

Een redelijk angstige patient.
Newtan

Kan stress/klemmen zijn.
Of gewoon een plek waar eten tussen klem zit.
Probeer er eens een tandestoker of klein ragertje tussendoor te halen.
Als het bloedt, zit er een mini-zweertje.
En dan weet je hoe je het probleem oplost: stokeren/ragen.
di, 01/24/2012 - 23:35 Permalink
Jonashi

Update OP na een bezoek aan de tandarts:

De dagen dat de pings het meest vaak voorkwamen heb ik ook een verkoudheid ontwikkeld en was mijn stress redelijk hoog.

De dag dat ik naar de tandarts kon klaarde de verkoudheid op en ook had ik maar 1 ping in de ochtend, dus dat leek een goed teken.

Bij de tandarts de klacht uitgelegd en meteen maar een controle gedaan voor de rest van het gebit.
Tandvlees: OK
Tandsteen: OK (geen dus)
Foto's: paar beginnende gaatjes waren "onder controle (niet verergerd)" (ik ga nog navragen wat dat precies betekent), maar helaas was er onder een oude vulling van een andere kies een nieuw gaatje geslopen, dus die gaat volgende week vervangen en aangevuld worden.

Ze heeft verder de rare ping-kies gecontroleerd met de bitewing foto, een watje met koude vloeistof en ik moest onder een paar verschillende hoeken bijten etc, maar dat leverde allemaal niks op, dus namen we maar aan dat er toch niks mee aan de hand is. Ook het tandvlees eromheen leek normaal.

Nu een dag later denk ik dat het inderdaad stress was, want ik klem niet en heb ook geen andere onderliggende aandoeningen zoals angina of trigeminale issues (voor zover ik weet ;)).

Misschien was het een onderbewuste stress van dat ik weet dat ik weer voor controle moest gaan maar eigenlijk niet wilde ;) De vorige controle was een jaar geleden, toen ook met foto's.
wo, 01/25/2012 - 10:59 Permalink