Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Af en toe een doof gevoel in kaak | Tandarts.nl
3 berichten / 0 nieuw
Af en toe een doof gevoel in kaak
Beagle
Offline
Laatst gezien: 4 maanden 3 weken geleden
Geregistreerd: 05/03/2020 - 12:58
door Beagle zo, 05/03/2020 - 13:08
#1

Hallo allemaal, Ik zou graag jullie mening horen over het volgende.

Het begon een aantal weken geleden met wat pijn(niet heel ernstig) in de linker onderkaak. Het voelde als een beginnende ontsteking aan de wortelpunt ( ik heb daar 2 kiezen met een WKB, 3 jaar geleden uitgevoerd). De tandarts heeft een foto gemaakt van de linkerkaak maar alles ziet er perfect uit. Geen ontstekingen en de wortelpunten zijn heel mooi gevuld. ze gaf aan dat het waarschijnlijk door klemmen komt. Ik klem inderdaad. ze gaf aan dat ik een klemplaatje kan krijgen of wellicht een bezoek aan de kaakfysio kon brengen.

De pijn heeft nu plaatsgemaakt voor een soort dik, verdoofd gevoel dat soms ook doortrekt over de wang. Het is niet echt verdoofd want ik voel wel pijn en ik kan alles gewoon bewegen, eten en drinken. Dit alles is niet constant aanwezig. Soms is het bijna helemaal weg om op een later tijdstip weer terug te komen.

Nu is het ook zo dat ik, door spanning en stress enorm last heb van nek, schouders en bovenrug. (spieren) Ik heb zelf het vermoeden dat dat dove gevoel in de kaak wellicht door spierspanning veroorzaakt wordt? Kan door spierspanning een zenuw in de kaak af en toe geïrriteerd raken? Ik lees ook dingen over ontstoken speekselklieren maar dan zou je dat dove gevoel toch constant moeten hebben?

En zo ja, iemand een idee hoe ik die spieren in die regio wat kan ontspannen?

Iemand een idee hierover? Morgen toch maar eens een bezoekje aan de huisarts al vraag ik me af of die hier iets mee kan.

Het klinkt inderdaad als
afbeelding van Lieneke
Lieneke
Offline
Laatst gezien: 1 dag 18 uur geleden
Geregistreerd: 01/18/2003 - 01:00
door Lieneke ma, 05/04/2020 - 12:23

Het klinkt inderdaad als spanning in de (kaak)spieren. Een orofaciaal fysio is aan te bevelen. Zij doen nu ook digitale consulten. Oh en dom kijken....laat los....

Het klinkt inderdaad als
Beagle
Offline
Laatst gezien: 4 maanden 3 weken geleden
Geregistreerd: 05/03/2020 - 12:58
door Beagle ma, 05/04/2020 - 22:38
(Reply to #2)

Het klinkt inderdaad als spanning in de (kaak)spieren. Een orofaciaal fysio is aan te bevelen. Zij doen nu ook digitale consulten. Oh en dom kijken....laat los....

Bedankt voor je reactie!

Mijn huisarts had het vandaag inderdaad over myogene klachten. De spieren dus. Hij gaf aan dat vastzittende spieren of spierknopen in de schouder of bovenrug en nek, kunnen zorgen voor pijn of ongemak elders. In dit geval de kaak. Of de kaakklachten komen vanuit de nek of de nekklachten vanuit het klemmen is een beetje een kip/ei verhaal. Hij adviseerde om naar een fysio te gaan die gespecialiseerd is in nek en kaakproblemen. Die heb ik vandaag gebeld en ik heb zowaar een afspraak! Volgende week dinsdag.

Ik probeer die spieren steeds bewust te ontspannen maar dat valt nog lang niet mee! Ik doe braaf elke dag oefeningen met nek en schouders en het lijkt vandaag zelfs al iets beter te gaan. Blijf het toch apart vinden dat iets echt als kiespijn of ontstekingspijn kan voelen maar het dan niet is. Ik was er 100% van overtuigd dat ik een wortelpuntontsteking had.