advies over pijnklacht

Author:
katapult
Posted:
vr, 01/09/2004 - 18:25
Ik heb een wkb gehad en nu is er bij die kies - een eind verder omhoog tegen de wangplooi (?) aan een pijnlijke bobbel. Het voelt als ontsteking - kloppen en pijn begint door te trekken naar breder gebied.
Over 3 weken heb ik een afspraak bij de tandarts. Is het nodig dat ik er eerder naar toe ga.....

misschien heeft iemand ervaring hiermee. Bedankt alvast.
luna

ja ik zou maandag eerst even bellen,en even vragen hoe en wat. een wkb helpt niet altijd,kunnen ontstekingen bijkomen door bacterieen
vr, 01/09/2004 - 18:28 Permalink
luna

De wortelpuntontsteking kan vele verschillende klachten veroorzaken, maar een klachtenvrije periode is ook mogelijk.

De klachten die kunnen voorkomen, lopen uiteen van een hevige en/of kloppende pijn tot alleen pijn bij (kauw)druk op de betreffende tand/kies. Door de ontsteking kan als reactie de wang gaan zwellen, soms kan er pus ontstaan (abces) en is het ook mogelijk dat de ontsteking zich uitbreid naar de omliggende weke delen.
Bij een acute ontsteking kunt u ziek worden en is koorts ook mogelijk. Indien er klachten ontstaan, is het natuurlijk verstandig om een tandarts om raad te vragen.
vr, 01/09/2004 - 18:33 Permalink
katapult

bedankt alvast...,
maar betekent dit dat m'n wortelpunt ontstoken is ofzo? en wat moet er dan evt. aan gedaan worden?
vr, 01/09/2004 - 18:34 Permalink
luna

kijk maar ff hieronder bij bult op tandvlees bij tand staat een foto bij en kan je doorklikken naar website met foto.. het kan zijn dat ze niet alles weg hebben kunnen halen (bij de punt van de wortel...heb ik ook
vr, 01/09/2004 - 18:40 Permalink