advies nodig m.b.t. behandeling kies met externe resorptie

Author:
Shan188
Posted:
wo, 03/21/2018 - 16:33
Hoi,

Afgelopen woensdag ging ik naar de tandarts om een gaatje te laten vullen, gedurende de behandeling bleek dat er externe resorptie was waarna een WKB is uitgevoerd en een noodvulling is geplaatst. Ik heb vrijdag, zaterdag, zondag en maandag veel last gehad van de kies en het gebied eromheen (waarna ik de tandarts opnieuw heb gebeld). Nu zijn vandaag de klachten weg (al hou ik een vieze smaak in de mond ondanks meermaals per dag poetsen???) en ben ik op gesprek geweest bij de tandarts.
Mijn tandarts vertelde dat de tand geen goede prognose heeft (vanwege de externe resorptie) en heeft me 2 keuzes gegeven:
1. WKB afmaken, met de kleine kans dat de externe resorptie stopt (weggaat/etc.) en dat ik verder geen behandelingen nodig heb.
2. kies laten trekken en dan een brug laten maken m.b.v. de 2 achtergelegen kiezen.
Ik weet nu niet wat ik moet doen, ben als de dood voor de tandarts en de WKB viel al tegen en het vooruitzicht van trekken staat me niet aan, maar de WKB afmaken en de kans dat ik nog tig behandelingen nodig heb staat me ook niet aan.
Ik zou graag wat advies willen wat mij kan helpen in het maken van de keuze...
Ook heb ik ergens gelezen dat externe resorptie naar andere tanden kan overslaan, maar mijn tandarts zegt van niet, weet iemand of dit wel of niet kan???
Groetjes