Advies gevraagd:Pijn en druk op linkerjuk/kaakbeen

Author:
FrankM
Posted:
wo, 06/08/2005 - 16:52
Hallo,

Ik heb al 2 jaar last van pijn in mijn linkerjukbeen net onder het oog. Pijn straalt uit naar oog en oor, er staat ook druk op. Ook heb ik klachten van misselijkheid, slaperigheid extreme vermoeidheid en niet lekker voelen. Vorig jaar constateerde de tandarts een onsteking in element 26. Ik dacht eindelijk er vanaf te zijn. Na de wkb en spoeling voelde ik me goed druk en pijn namen af en ik voelde me weer fit. Echter na 2 weken kwamen de klachten langzaam terug. weer een wkb, en uiteindelijk een wortelpunt operatie bij de kaakchrirug. Onsteking had kaakbot verwijderd, Klachten na behandeling nog steeds aanwezig. Uiteindelijk kies laten trekken op mijn verzoek. Nog steeds klachten. Inmiddels wkb gehad in achterste kies, zat wel een onsteking volgens tandarts, eerste weken voelde ik me redelijk, daarna leken de klachten weer toe te nemen. Jukbeen voelt ook warm en 'brandend'. Iemand iets soortgelijks gehad en wellicht advies aub?
FrankM

Hallo,

Nog even een aanvulling op mijn verhaal. Ongeveer 2 weken na mijn laatste wkb kreeg ik weer een chloorsmaak in mijn mond. Dit was dezelde smaak die ik had nadat de tandarts gespoeld had tijdens de behandeling. Kan dit duiden op een 'lek' in de noodvulling? (ik las dit al in een ander bericht op het forum) Waardoor wellicht de onsteking weer gaat opspelen?

Mvg,

Frank.
wo, 06/08/2005 - 17:01 Permalink
Geke

Ja dat zou misschien kunnen komen doordat de noodvulling wat is gaan lekken, maar normaal gesproken moet het kanaal na het spoelen met chloor goed droog gemaakt worden, voordat de tijdelijke vulling er in gaat. Dus het is wel een beetje vreemd, maar ik zou niet weten waar die chloorsmaak anders vandaan zou kunnen komen. Laat het je tandarts nog eens nakijken, hij of zij kan nakijken of de tijdelijke vulling nog goed afgesloten zit, want mocht hij lekken kan daar het beste zo snel mogelijk wat aan gedaan worden.

:smt006 Geke
wo, 06/08/2005 - 17:04 Permalink
FrankM

Geke,

Voor de kaakgewrichtsproblemen ben ik al eens doorverwezen en men kon destijds niks vinden. Ik hoor dat mensen hier soms een bitje voor krijgen klopt dat? Wat betreft de vulling ik heb 5 juli een afspraak voor behandeling bij een parodontoloog of moet ik toch even bellen met mijn eigen tandarts voor overleg? Kan de oorzaak van mijn klachten dan wellicht toch een ontsteking in de kies zijn?
wo, 06/08/2005 - 20:34 Permalink
Geke

Ja klopt voor kaakgewrichtsklachten wordt vaak een opbeetplaat gemaakt. Doordat je hoger dichtbijt dan normaal, wordt de belasting van de kauwspieren minder en heb je minder gevoelige en vermoeide kauwspieren. Als je veel knarst is dan natuurlijk de slijtage aan de tanden en kiezen ook minder, dus het beschermt je tanden. Zo'n plaatje ziet er zo uit en wordt vaak in de bovenkaak gedragen:

http://www.painmgmt.usyd.edu.au/assets/TMD-wearing%20splint.gif

Je hebt pas over een maand een afspraak bij de parodontoloog, als de vulling echt lekt is het misschien beter om toch eerst de tandarts nog even te bellen, hij of zij kan dan beslissen of je even langs moet komen. Het zou kunnen dat er een ontsteking in die kies zit, maar dat kan de tandarts het beste beoordelen denk ik.

:smt006 Geke
wo, 06/08/2005 - 21:07 Permalink
CD

Wat betreft de vulling ik heb 5 juli een afspraak voor behandeling bij een parodontoloog of moet ik toch even bellen met mijn eigen tandarts voor overleg?


Waarom een afspraak bij een parodontoloog?
wo, 06/08/2005 - 21:15 Permalink