Advies gevraagd

Author:
Floyd
Posted:
ma, 01/26/2009 - 10:38
Sinds de afgelopen kerstdagen had ik wat last van mijn gebit. Niet veel, maar zo nu en dan wat een prik-sensatie tussen een tweetal kiezen. Soms ook wat extra tandhalsgevoeligheid, en zo nu en dan wat bijtdruk-gevoeligheid van een van de kiezen. Ik weet de klachten in eerste instantie aan "de kou in de kop", omdat ik van mijn hele gezicht incl. de nek wat last had, en het toen inderdaad erg koud was.
Verleden week dinsdag toch maar even naar de tandarts gegaan, omdat de klachten niet echt over wilden gaan. Zij constateerde toch een zwak plekje op een van de meest gevoelige kiezen en heeft die gevuld. Ze vermoedde dat daarmee de klachten zouden zijn opgelost.
Afgelopen vrijdag toch weer even contact gehad met de assistente, omdat de klachten nog steeds niet geheel verdwenen zijn. De kiezen zijn zo nu en dan toch nog wat gevoelig. na overleg met de tandarts werd me aangeraden om het toch nog maar even aan te zien. Het zou nog wet tot 2 weken kunnen duren tot de klachten geheel verdwenen zouden kunnen zijn.

Gistermiddag kreeg ik echter serieuze kiespijn, die in de loop van de avond steeds pijnlijker werd, en bij golven steeds weer terug kwam. Aan het begin van de nacht had ik de meeste last, een kloppende, ontstekingsachtige pijn.

Al Googelend (je moet toch wat zo midden in de nacht) kwam ik een opmerking/advies van een tandarts tegen, dat het spoelen van de mond met lauwwarm water met daarin een theelepel zout voor verlichting van de pijn zou kunnen zorgen.
Ik heb dat geprobeerd, en tot mijn grote verbazing nam de pijn binnen het kwartier af en heb ik de rest van de nacht goed kunnen slapen. Ook op dit moment heb ik weinig last.

Nu mijn vraag: moet ik dit zien als een 'oprisping' van de betreffende kies en zal ik verder maar afwachten, zoals de tandarts voorstelde? Of is het nu toch de tijd om maar weer een nieuwe afspraak te maken?

Update 14.40 uur: de nieuwe afspraak is inmiddels gemaakt. :smt002