Acute (stijve) pijn linker bovenkaak, kies aangedaan/stress?

Author:
Julia80
Posted:
do, 04/08/2010 - 08:56
Hoi allen,

heb de volgende vraag.
Afgelopen zondag ben ik op de bank in slaap gevallen en lag met m'n hoofd op 1 kant. Toen ik opstond om naar bed te gaan (ik had erg vast geslapen), had ik opeens last van een stijve kaak (aan die ene kant, voor mij rechts) en het straalde uit naar mijn kiezen. Ik dacht: wat is dit nu? Het leek wel of ik misschien verkeerd had gelegen of raar met m'n bovenkaak had gelegen? Ik dacht, gaat wel over, maar de hele nacht last van gehad. Daarvoor had ik er totaal geen last van, dus het kwam ineens opzetten.
Maandag zwakte de pijn af, maandagnacht weer last.
Dinsdag overdag zwakte de pijn af, goede nacht gedraaid.
Woensdag overdag geen last, vannacht toch weer zodat ik erg slecht heb geslapen.
Bij kou, een ijsje, neemt de pijn af.

Het lijkt nu toch om 1 bepaalde kies te gaan waar een restauratie aan is uitgevoerd (2 jaar geleden). Nu ben ik bang dat het gaatje toch onder de vulling door is gegaan, dat de zenuw ontstoken is en dat er een wortelkanaalbehandeling nodig is.
Of zou het ook kunnen zijn dat ik wellicht extreem geknarsd heb, verkeerd gelegen en dat nu de meest gevoelige kies (en bijbehorende zenuw) in dat rijtje daardoor geirriteerd is geraakt..?

Ik moet er verder bij vermelden dat ik 33 weken zwanger ben, het extreem druk heb op mijn werk om alles af te ronden dus dat dat mogelijk wel zou kunnen wijzen op een 'stressreactie' in de mond...?
Aan de andere kant ben ik bang dat dat wishful thinking is, en ligt het gewoon simpelweg aan die kies.

Iemand tips of ideeen?
Ik moet deze week naar de tandarts voor standaardcontrole, maar was toch op voorhand even benieuwd.

Groeten,
Julia