Acute pulpitis!!! DRINGEND antwoord gevraagd!

Author:
eva414
Posted:
do, 05/31/2007 - 18:38
3,5 weken geleden heb ik een amalgaamvulling laten vervangen door composiet. Vanaf het begin zat die vulling niet goed. Gisteren ben ik nog bij de TA geweest en hij zag een zwarte vlek rond de wortel, 80% kans op WKB zei hij. Toen had ik nog geen echte pijn, wel een zeurend gevoel.
Vanaf vandaag echter continu pijn, echt scheuten, tot in mijn kaak , neus en oor! De TA kan mij niet terugzien voor maandag, kan die pijn intussen nog erger worden, of sterft de zenuw vanzelf af?
Wat kan ik intussen doen want ik verga van de pijn!
Is er intussen een risico dat de ontsteking uitbreidt naar de wortel? En hoe snel gaat dit? Spreken we dan over dagen, weken, maanden?
Tanja1973

Hallo, ik ben dan wel geen tandarts maar vind het wel een beetje vreemd dat je pas maandag terecht kan als je hele erge pijn hebt. Tja ik ben gewoon langsgegaan toen ik het niet meer hield en ze keek meteen.
Succes.

Groetjes tanja
do, 05/31/2007 - 20:07 Permalink
hermina

Hoi,

Ik ben ook geen tandarts, maar ik zou als patient toch morgenochtend mijn tandarts bellen, er is nu toch iets veranderd in de situatie. Als je tandarts op vrijdag niet werkt heeft hij een tandarts die zijn spoed waarneemt als het goed is (staat dan op het antwoordapparaat wel een naam en/of nummer). Overleggen kan iig nooit kwaad.

Wat betreft uitbreiding naar de wortel (punt), kijk ook maar even bij de uitgebreide info op deze site. Linker balk: algemene informatie->wortelkanaalbehandeling, geeft veel informatie.

Sterkte, met vriendelijke groet, Hermina.
do, 05/31/2007 - 20:58 Permalink
Van Leeuwen

Als pijnstiller kunt u het beste Ibuprofen gebruiken.

!!!!LET OP; Kijk wel duidelijk in de bijsluiter of u deze medicijnen mag en kunt gebruiken!!!!

En inderdaad; voor hevige pijn bestaat er een avond en weekenddienst.

Sterkte

Gr. Maurice
do, 05/31/2007 - 21:05 Permalink
eva414

Ik ben van België en avonddienst dat kennen ze hier niet....
Eigenlijk wilde ik de WKB liever bij de endontoloog laten doen maar die hebben een wachtlijst van 6 weken. ik kan moeilijk 6 weken zo nog rondlopen...
Ik zal er dan maar op vertrouwen dat mijn TA het goed afhandelt, hoewel ik niet zo veel vertrouwen meer heb in hem. Hij luistert niet goed naar mij.
Kan het trouwens dat de pijn opstijgt in je gezicht? Ik heb een stijf gevoel langs weerkanten naast mijn neus en boven mijn voortanden.
do, 05/31/2007 - 22:14 Permalink
Van Leeuwen

De pijn kan inderdaad doortrekken naar andere delen van het gelaat. Hoe is dat dan in België geregeld als je bijvoorbeeld een ernstige nabloeding krijgt na he verwijderen van een kies?

Gr. Maurice
do, 05/31/2007 - 22:33 Permalink
Van Leeuwen

Dat is opzich wel wat vreemd in vergelijking met tandheelkunde in Nederland. Hier is het zo geregeld dat er altijd een tandarts beschikbaar is voor trauma of ernstige nabloedingen. Ook worden vaak patiënten met pulpitis in deze avond-/weekenddiensten gezien.

Ik zou als ik u was proberen vandaag nog een afspraak te krjgen bij een tandarts want anders moet u straks het weekend in met deze pijnklacht die waarschijnlijk niet snel minder zal worden.

Suc6

Gr. Maurice
vr, 06/01/2007 - 07:42 Permalink