Acute pijn

Author:
AndersDanAnders
Posted:
di, 04/01/2014 - 07:22
Hallo,

Sinds ongeveer 3 weken ben ik weer uitgebreid aan het stoken en flossen. Na 2 dagen stopte het tandvlees met bloeden, maar het bleef wel rood.

Daarom ben ik 3 dagen geleden om 2x per dag met zoutwater te spoelen. Ik las op internet dat dit ontstekingen tegen gaat.

Ik poets elektrisch en met Sensodyne. Ik heb een extra zachte borstel omdat ik terugtrekkend tandvlees heb.

Heb eigenlijk nooit last van mijn gebit of gevoelige tanden.

Nu heb ik iets raars. Gisteren de hele dag gewerkt. Doordat het extreem druk was ben ik niet aan eten en drinken toegekomen (ja dat is niet verstandig, ik weet het).

Toen ik thuis kwam begon mijn eerste kies boven ineens gevoelig aan te voelen. Dat werd in de loop van de avond steeds erger. Nu is hij ineens heel gevoelig bij warmte en kou. Ik heb er een paar keer een klodder sensodyne opgesmeerd. Heb wel eens van mijn tandarts gehoord dat dat kan helpen. Nou, dat heb ik geweten want het leek wel in mijn tand / tandvlees te branden. Doet echt pijn de eerste 20 seconden.

Ik kan wel zien dat ik nog steeds teruggetrokken tandvlees heb en ik weet dat gevoelig bij warm/koud hier waarschijnlijk mee te maken heeft.

Maar mijn vraag is toch: hoe kan die kies nou ineens zo acuut gevoelig en pijnlijk zijn? Ik heb niks gegeten of gedronken wat dit kan veroorzaken. Als het van het stokeren kwam had ik toch verwacht dat het 3 weken geleden zou zijn begonnen en niet nu.

Wat gaat hier niet goed? En wat kan ik eraan doen?

Ik heb eigenlijk nooit gaatjes. Bestaat er zoiets als een acuut gaatje en voelt dit dan zo?

Alvast bedankt!
Constantijn

Het hoeft allerminst te maken te hebben met het feit dat je aan het stoken / flossen bent.

Als je stoken / flossen en poetsen op de juiste manier doet (dat is namelijk een kunst) vooral dit blijven doen.

Bij gevoeligheid die 20 seconden aanhoudt, zeker contact opnemen met de tandarts.
di, 04/01/2014 - 20:36 Permalink