Achtergebleven wortel verwijderd nu nog steedsverdoofde tong

Author:
vlinderkind
Posted:
vr, 12/23/2011 - 22:20
8 weken geleden is bij mij boven en onder alles getrokken, na een hoop botsplinters had ik in mijn rechter onderkaak pijn die alleen maar erger werd. Gister bleek uit een foto dat er een wortel achter was gebleven en dat die de pijn én ontsteking veroorzaakte.
Ik werd goed geholpen en ben vlol lof over hun omdat ze zeiden het kosteloos uit te voeren, dit omdat zoals ze zelf zeiden, zij een fout hadden gemaakt en dit nu ook zelf op moesten lossen. Heb ook excuses gekregen en heb nu zelf ervaren hoe fijn het is als er gewoon eerlijk toegegeven word dat er een fout is gemaakt.
Tja hun zijn ook gewoon mensen dus maken ook fouten.

Lastige was alleen dat het haast niet te verdoven was, ik heb 9 verdovingsspuiten gekregen voor het verdoofd was en ze de wortel eruit konden wrikken en trekken, het heeft nog wel een paar uur na- gebloed maar nu vandaag heb ik al minder last dan ik voor de behandeling had!

Enigste waar ik last van heb is een verdoofde tong, athans het voelt nog doof aan, alsof het licht verdoofd is. Snap het niet zo goed, het is de rechter helft van mijn tong maar dat gevoel gaat niet weg, iemand enig idee wat het kan zijn?

groetjes!
Newtan

Er is waarschijnlijk in de tongzenuw geprikt. Die is nogal dik en makkelijk te raken.
En dan heb je nu een soort blauwe plek binnenin de zenuwbaan.
Maar omdat je de tong zo vaak beweegt, wordt de zenuw ook weer snel leeg gemasseerd en je mag verwachten dat de blauwe plek met een of twee weken weer weg is. Dan heb je je gewone gevoel weer terug.
Prettige kerstdagen. :smt020
za, 12/24/2011 - 13:20 Permalink
Bolus

Er is waarschijnlijk in de tongzenuw geprikt. Die is nogal dik en makkelijk te raken.
En dan heb je nu een soort blauwe plek binnenin de zenuwbaan.
Maar omdat je de tong zo vaak beweegt, wordt de zenuw ook weer snel leeg gemasseerd en je mag verwachten dat de blauwe plek met een of twee weken weer weg is. Dan heb je je gewone gevoel weer terug.
Prettige kerstdagen. :smt020


Het spijt mij het te moeten zeggen maar gezien mijn eigen ervaring met mijn verdoofde en prikkende tong, reeds 3 weken, en de ervaringen die ik hier en elders opgedaan heb mij twijfelen aan het opleidingsniveau niveau van de tandartsen in Nederland. Ze zeggen allemaal verschillende dingen over dit onderwerp (geraakte tongzenuw) en geen één heeft het bij het juiste eind. In de regel is het gewoon zo dat niemand er feitelijk iets zinnigs over kan zeggen. Een tongzenuw raken is eerder een uitzondering dan een regel en bij iedere patiënt heeft dat een ander effect en een termijn plaatsten waarin dit 'over' zou zijn is helemaal uit de boze.
Zie hier ook de volgende draad. http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?f=1&t=22330

Succes ermee.
za, 12/24/2011 - 16:35 Permalink
Bolus

Als je dit blij maakt: je hebt gelijk.
En jouw ervaring telt natuurlijk voor alle andere mensen.


Je maakt mij niet blij Newtan, je stelt mij gerust en dat is genoeg. Twijfels heb nog steeds ik maar dat is ook te wijten aan mijn toestand. Ik blij zijn dat wij een goede mondzorg hebben in Nederland. En dat medische zorg gepaard gaat met risico's dat is duidelijk en dat je niet alles kunt weten is ook zo. Dat geld in mijn beroepsgroep hetzelfde.

Gegroet en nog prettige dagen. :)
za, 12/24/2011 - 20:00 Permalink
vlinderkind

Bedankt voor de uitleg Newton,

Hopelijk is het met een week of 2 over.
Tja met elke ingreep heb je een risico dus helaas ook hierbij. Maar ik weet nu tenminste wat het is, dacht savonds dat het nog steeds verdoofd was en toen het de volgende morgen nog zo was dacht ik he??? dat kan niet het moet iets anders zijn!

Bedankt voor de uitleg en fijne dagen!
za, 12/24/2011 - 22:53 Permalink
Bolus

En hoe is het nu met de slachtoffers van de geraakte tongzenuwen? Bij mij gaat het al een stuk beter. De tong prikt weleens waar en is nog steeds enigszins verdoofd.
Maar het ergste is eraf. Ik verwacht en hoop dat binnen afzienbare tijd de zenuw wel genezen is. Ik ben gestopt met alle pijnstillers en heb nu wel bij de drogist Arnica gekocht. Dit is een homeopathisch geneesmiddel speciaal voor pijn bij tand extracties e.d. Een klassiek homeopaat raadde mij dit aan. Baad het niet dan schaad het niet want het heeft geen bijwerkingen. Homeopathie heeft mij eerder erg geholpen dus waarom niet en het kost je ook de kop niet.
Nou succes ermee en laat eens horen hoe het gaat.
di, 12/27/2011 - 10:31 Permalink