Achtergebleven stukjes wortel na trekken kies

Author:
M74
Posted:
wo, 04/06/2011 - 13:04
Een tijd terug heb ik een kies laten trekken door een kaakchirurg. Op die plaats is langzamerhand een witte plek ontstaan met een zweer (zichtbaar als ik
in mijn mond kijk). Een eerste keer zei de tandarts dat het om een ontsteking ging van achtergebleven wortelrestjes van de getrokken tand en het wel
zo verholpen worden met vaak met zout water te spoelen en een ontstekingsremmer.

Na een week of twee doet het nog steeds pijn, maar doet de tand ernaast ook pijn (ook al zijn al mijn tanden reeds ontzenuwd). Daarop ben ik geweest naar de tandarts, maar die heeft me doorverwezen naar het ziekenhuis, waar ik vandaag een afspraak heb. Met de bedoeling de tand ernaast uit te trekken (als ik het goed verstaan heb).

Ik vroeg me af of dat spoelen met zout water er nu goed aan gedaan heeft (of aan mijn mond op zich).

In blijde verwachting ga ik deze middag dus naar het ziekenhuis. Hopelijk wordt het niet erger na de ingreep.
M74

Afspraak liep nogal onverwacht. Kaakchirurg was razend, omdat tandarts geen diagnose had vermeld, alleen vraag tot extractie. Wel foto bijgestuurd, maar dat volstaat blijkbaar niet. Met tussenkomst van de assistente is 'Z.H.' dan toch bereid gevonden te kijken en uiteindelijk heeft hij de kies getrokken. Zonder verdoving. Wellicht omdat er een ontsteking op zat (hoorde ik hem toch mompelen). Het deed geen deugd maar hopelijk niet te veel napijn en verdere last ermee.
wo, 04/06/2011 - 16:56 Permalink
M74

Zonder verdoving. Wellicht omdat er een ontsteking op zat (hoorde ik hem toch mompelen)

Was het een kies in de bovenkaak ? heeft u erg veel pijn gehad ?


De kies aan de meest linkerkant in de bovenkaak. De kies ernaast was al getrokken maar er zouden wortelresten achtergebleven zijn die dan ontstoken zijn geraakt (tot 3 keer toe ondanks antibiotica en spoelen met zout water).

Ik heb veel pijn gehad, de kaakchirurg geloofde eerst niet dat er een ontsteking was, tot hij al bezig was met de tand te onderzoeken (gedwongen) en ze dan maar uitgetrokken heeft ('die kies gebruikt u toch niet meer hé, ik zal hem maar uittrekken zeker ?').

Ik hoop nu maar dat de ontsteking die er zat niet terugkomt, dan zou ik al heel blij zijn (en het zou de pijn de moeite waard gemaakt hebben). De wortelrestjes zijn weg en de tand is weg, maar is de ontsteking ook weg ? Kan 't eventueel ook van het bot zelf komen (ik heb immers een 'botgroei-ziekte') zoals de kaakchirurg mompelde ?
do, 04/07/2011 - 10:31 Permalink
M74

De kans dat de ontsteking nu weg gaat is natuurlijk vele malen groter geworden, even afwachten.
Jammer dat het voor u op een pijnlijke behandeling is uitgelopen.
Hoezo gedwongen ?, ik begrijp dit niet goed.

Beterschap !


Ik hoop 't, want antibiotica halen zou ik toch niet graag doen (ik heb er al veel genomen) en probeerde al twee weken te bewijzen dat er daar een ontsteking zat.

Met een gedwongen behandeling is vooral dat de kaakchirurg het eerst niet wilde omdat hij niet dacht dat er ontsteking was, maar nadien bleek dat toch het geval (eenmaal hij bezig was). Tja, iedereen kan zich vergissen, denk ik dan.
do, 04/07/2011 - 20:51 Permalink