absces

Author:
liekebartelds
Posted:
za, 09/03/2005 - 10:43
Nadat er op mijn afgebroken voortand een vulling is gezet is mijn wortel gaan ontsteken en heeft er zich een absces gevormd in mijn gezicht waardoor heel mijn gezicht is opgezwollen.
De tandarts heeft een gat in mijn tand geboort tot in mijn wortel, maar de pus is er niet uitgekomen omdat het nog niet rijp zou zijn.
Daarom heeft de tandarts het gaat open gelaten en moet ik zuigen om het er uit te laten komen. Maar dit gebeurt maar niet en mijn gezicht wordt steeds dikker.
Is dit iets om me zorgen over te maken, of wordt dat absces wel rijp en komt het pus er dan vanzelf uit?
Geke

Het is belangrijk om het goed in de gaten te houden, ook of je hoge koorts krijgt, want dan kun je het beste contact opnemen met je tandarts of eventueel huisarts. Want dan kan het abces of de ontsteking zich uitbreiden, dan moet er ingegrepen worden en krijg je ook antibiotica. Ook kan het zijn dat dat wat je tandarts opengelaten heeft, toch iets is dichtgeslibt, zodat de pus er niet uitkomt. Als je echt twijfels hebt over of het wel goed gaat, kun je het beste contact met je tandarts opnemen, want hij of zij weet wanneer je geweest bent en hoe de situatie precies was. Misschien kan de oorzaak ook nog een andere tand of kies zijn, die in de buurt zit van de tand/kies die nu behandeld is.

Ik hoop dat het snel voorbij is en je gezicht weer normaal wordt, want ik kan me voorstellen dat dit echt heel erg vervelend en best eng is. Heel veel sterkte en als je nog vragen hebt kun je het natuurlijk altijd laten weten.

:smt006 Geke
za, 09/03/2005 - 16:59 Permalink