Abnormale pijn

Author:
Fee
Posted:
wo, 06/14/2006 - 09:38
Goedemorgen,

Ik heb nu al 3 dagen absurde pijn in mijn onderkaak. De desbetreffende kies is 2 jaar geleden behandeld vanwege een val. Ik heb een inlay gekregen en de wortels zijn nog helemaal in tact, ook geen kanaalbehandeling oid gehad. Ik ben naar de tandarts geweest en er blijkt niets mis te zijn met de kies, of de omliggende kiezen, geen gaatjes, scheuren, niet mis met de wortels etc.. maar ondertussen heb ik dus dag en nacht pijn. Ibuprofen helpt helemaal niets. Ik ben er letterlijk ziek van, kan niet slapen en moet er zelfs van braken. Vanmorgen de huisarts gebeld en die zegt ook niet voor me te kunnen doen omdat de tandarts dit moet beoordelen... enfin... een tikkeltje radeloos ben ik wel inmiddels. Iemand een suggestie of gouden tip?

Bedankt.
vV

is de pijn echt te traceren op 1 specifieke kies? wellicht is er toch sprake van een fractuur in de wortel, deze zijn erg moeilijk vast te stellen en eigenlijk pas echt zichtbaar na trekken... maar er zijn wel enkele testjes die de tandarts kan uitvoeren. (bijten op hard stokje, de aard van de pijnreactie , lang aanhouden, pas beginnen na loslaten etc ) .

En soms is er iets aan de hand wat op een foto (nog) niet eens zichtbaar is...
wo, 06/14/2006 - 09:44 Permalink
Fee

maar er zijn wel enkele testjes die de tandarts kan uitvoeren. (bijten op hard stokje, de aard van de pijnreactie , lang aanhouden, pas beginnen na loslaten etc ) .

En soms is er iets aan de hand wat op een foto (nog) niet eens zichtbaar is...


Ik heb het gevoel dat het zich wel iets verspreid over mijn onderkaak, maar dat is waarschijnlijk niet zo gek gezien het feit dat ik er dag en nacht mee bezig ben, ook mijn oor en nekspieren zijn nu zeer gevoelig.

Gisteren heeft hij idd wel wwat testjes gedaan, een pincet met een watje en koude vloeistof, het houtje, maar allemaal geen extreme reacties.
wo, 06/14/2006 - 09:58 Permalink
Fee

doortrekken naar de nek en oor klinkt meer als kaakgewrichts/kauwspierproblemen! Zoek eens op knarsen op dit forum.


Maar kan dat ook zo'n acture pijn opleveren dan?
wo, 06/14/2006 - 12:15 Permalink