abces...wortelkanaalbehandeling

Author:
spikey
Posted:
zo, 06/12/2005 - 14:10
kun je een abces ook gewoon laten weghalen en daarna na bv 2 maanden wortelkanaalbehandeling,want dan ga ik onder narcose bij de angsttandarts!heb zo een bang voor die kanaalbehnadeling,stel t zo lang mogelijk uit!
'groetjes,ellen
Geke

Als de oorzaak van het abces niet behandeld wordt, dus de ontsteking aan de tand of kies, kun je het abces wel weg laten halen (wat volgens mij een wel ingrijpende ingreep is) maar dan is de kans dat een nieuw abces ontstaat wel groot. Meestal is de zenuw van de tand of kies die de ontsteking veroorzaakt op zo'n moment al dood en is de wortelkanaalbehandeling voor u eigenlijk geen pijnlijke ingreep, en helemaal niet vergeleken met het weg laten halen van het abces. 2maanden rondlopen met een abces is wel erg lang, kun je niet eerder terecht bij deze angsttandarts als je verteld dat je een abces hebt? En anders probeer je voor de pijn een andere tandarts, dan bel je eerst op en vertel je wat je probleem is, dat je erg bang bent en dat je een abces hebt. Als je je er dan prettig bij voelt, kun je een afspraak maken, dan zouden ze misschien alleen de wortelkanaalbehandeling kunnen starten, zodat je van de pijn af bent en de ontsteking kan verdwijnen, onder narcose kan de wortelkanaalbehandeling dan afgemaakt worden. Probeer je er niet te druk over te maken, want ik kan me voorstellen dat het zo ook niet prettig is en dat je ook graag van de pijn af bent.

Ik hoop dat het je toch lukt om deze stap te zetten en voor dit probleem nog eerder behandeld kunt worden. Sterkte ermee...

:smt006 Geke
zo, 06/12/2005 - 16:14 Permalink
spikey

dat bedoelde ik ook eigenlijk,eerst de kanaalbehandeling starten en verder afmaken over 2mndnen,het is niet zo groot,doet ook geen pijn,alleen een irritant gevoel,dus eigenlijk zou de behandeling geen pijn moeten doen?ze kunnen zeker weten dat de tand dood is aan de hand van de foto's??en antibiotica blijven nemen?ok,is niet zo gezond maar het is verdorie die angst wat het zo eng maakt,en ik ben onder behandeling bij die angsttandarts,die heeft ook een gewone praktijk dus daar moet ik dan naar toe,en voel me er wel op mijn gemak zolang er niks gedaan word! :-?
zo, 06/12/2005 - 16:37 Permalink
Geke

Dan maak je eerst een afspraak, zodat de tandarts goed kan kijken wat er aan de hand is. Als er een ontsteking aan de wortelpunten te zien is op de foto, is de tand in de meeste gevallen dood. De tandarts kan dit met een koud watje nog testen, als de tand daar gevoelig op reageert leeft de zenuw nog, maar bij een abces verwacht ik dat eigenlijk niet. Als de zenuw dood is kun je dus tijdens de behandeling geen pijn aan je zenuw ervaren. Verder gebruik je nu antibiotica?? Heeft de tandarts dat voorgeschreven?? Over het gebruik hiervan kun je het het beste ook met de tandarts over hebben. Het kan als bestrijding van de bacterien dienen, maar echt een oplossing is het natuurlijk niet als de oorzaak niet behandeld wordt. Het is wel goed dat je bij dezelfde angsttandarts hiervoor terecht komt, want hij of zijn heeft wel begrip voor jouw situatie en kan rekening houden met je angst en je hebt hem of haar natuurlijk vaker gezien en soms helpt dat door de vertrouwensband.

Heel veel sterkte en ik hoop dat het probleem verholpen wordt...

:smt006 Geke
zo, 06/12/2005 - 16:56 Permalink