Abces weg laten halen! AU!

Author:
adjumbe
Posted:
za, 10/06/2012 - 20:03
Goedenavond!

Al eerder had ik eens gepost over mijn kies. Deze is 4/5 jaar geleden ernstig afgebroken geweest en weer bijgevuld. Met deze vulling heb ik ook zo'n 4/5 jaar zonder enige problemen mee rond gelopen. Tot een aantal maanden terug. Er kwam een vieze rottende lucht van de vulling/kies en af en toe voelde ik een lichte klopping binnen mijn kies die zorgde voor ook een nare geur. Tijdens het eten is mijn vulling er toen ook uit gevallen met een erg groot gat tot gevolg.

Tot mijn verbazing voelde ik totaal geen pijn aan deze kies. Bij de tandarts bleek dan ook dat de kies dood is en dat ik een wortelkanaalbehandeling moet ondergaan. Deze afspraak was halverwege september. De wortelkanaalbehandeling heb ik dus pas op 27 november! Als tijdelijke oplossing heeft mijn tandarts de kies opgevuld.

MAAR: sinds eergister voel ik dat mijn tandvlees opgezwollen is. "Zal wel geirriteerd zijn". Vandaag toch maar even bekeken, helemaal geel. Ik moest naar een weekendtandarts die nogal bleek te schrikken van de situatie. Ik moet dan ook maandag gelijk mijn eigen tandarts bellen om zsm die wortelkanaalbehandeling te ondergaan. De tandarts heeft mijn abces doorgesneden en een antibiotica meegegeven.

Hij heeft een gaasje in de wond gestopt en zegt dat ik dit er morgen uit moet halen. Wat doet dit gaasje en trek ik de wond morgen dan niet helemaal open? Ben hier een beetje bang voor! Ik heb (een paar uur later) nog steeds een vieze lucht en smaak in m'n mond. Is hier iets tegen te doen of gaat dit vanzelf weer weg? Ik heb mondspoeling voor bv een getrokken kies en andere wondjes, maar is dit spul ook goed om de wond schoon te houden? Zal vast wel veel pijn doen. En waar is die antibiotica precies voor?

Alvast bedankt voor alle reacties!