Abces, wachten of?

Author:
Arjan69
Posted:
wo, 02/06/2013 - 09:25
Goedemorgen
Zomer 2012 kreeg ik last van mn hoektand, weekendtandarts nam een foto en zag dat er ontsteking aan de wortelpunt zat. Ook bleek deze tand al een WKB te hebben gehad die niet helemaal doorliep tot aan het eind van de wortel. Antibiotica kuur. Het advies gehad om naar de kaakchirurg te gaan. Advies niet opgevolgd, tand is een paar maanden rustig geweest, daarna kwam de ontsteking nog harder terug. Weer naar de tandarts, antibiotica kuur, verwijsbrief voor de kaakchirurg. Tand is heel even rustig geweest en weer niet naar de kaakchirurg gegaan...
Nu een opgezwollen gezicht en veel pijn, weer een antibiotica kuur maar die lijkt niet aan te slaan. Ik heb nu een afspraak om over anderhalve week deze tand te laten trekken, na de kuur.
Ik heb zeker tien jaar met een slecht uitgevoerde WKB rondgelopen (mij nooit iets van verteld) en waarschijnlijk met een chronisch sluimerende ontsteking.
Wat nu te doen? Deze hoektand vandaag nog laten verwijderen? Of nog wachten, vandaag is mn derde dag van de antibiotica kuur.
vV

is die wortelkanaalbehandeling slecht uitgeveord of kon hij vanwege bepaalde situaties niet beter, even ter nuancering. zonder foto geen uitspraak over te doen.
Waarom kan er nu geen apex resectie door de kaakchirurg meer gedaan?
en waarom kan er geen herbehandeling gedaan worden?
want dat laatste zou mijn eerste advies zijn, apex resectie 2e indien factoren aanwezig zijn waardoor herbehandeling niet kan.
Maar goed dat advies is al 2x keer eerder gegeven, AB is puur tijdelijk symptoombestrijding en meer niet. En gezien voorgeschiedenis zal die nu dus wellicht niet meer goed werken.
wo, 02/06/2013 - 10:07 Permalink