Abces op kies - hulp aub!!

Author:
Sebbe73
Posted:
vr, 01/29/2010 - 21:26
Hallo iedereen,

Ik sukkel al een tijdje met gaatje in één van m'n bovenste kiezen, hetgeen ik merkte door overgevoeligheid aan koude/warmte. Door omstandigheden een bezoekje aan de tandarts blijven uitstellen. Dinsdagnamiddag voelde ik bij het eten opeens een HEVIGE stekende pijn die door de hele linkerhelft van m'n gezicht trok. Twee dagen voordien had ik eveneens al hoofdpijn gehad langs de kant van de kies.

Die nacht heb ik amper geslapen van de pijn, en 's anderendaags 's avonds ben ik naar de tandarts geweest. Deze vertelde me dat er een zwaar abces op de kies zat, maar kon er op dat moment niets aan doen omdat het abces te zwaar was; ze heeft me dan ook antibiotica voorgeschreven (Augmentin) en pijnstillers (Dafalgan Codeïne 500mg).

Woensdagavond heb ik de eerste antibioticum pil genomen, ondertussen zijn we zo'n 2 dagen verder en heb ik 5 van de 10 pillen op. De pijn is iets minder, maar nog altijd niet echt draaglijk. Bovendien helpen de pijnstillers niet echt. Ik wissel af tussen Dafalgan en Brufen 600mg, maar zelfs dit helpt slechts af en toe en heel kort.

Hetgeen me echter verwondert is het volgende: na wat rondlezen heb ik gemerkt dat de meeste mensen met een abces een opgezwollen kaak hebben; ik heb dit echter niet, en zie ook niet echt in m'n eigen mond waar het precies opgezwollen is. Ik voel echter wel een druk op m'n tand, en de tandarts zei zelf natuurlijk ook dat het hier een abces betrof.

Het laatste: de tandarts heeft het (toch wel serieuze) gat in de kies dichtgemaakt; doet dit er toe om het abces te laten genezen? Kan het niet zijn dat de pus/etter nu moeilijker een uitweg vindt en dat de toegenomen druk verklaart?

Kan er mij iemand tips of hoop geven aub? Moet ik gewoon nog even doorzweten tot de antibiotica volledig op zijn? Ga ik beter terug naar de tandarts om een sneetje te laten maken? Het probleem is echter dat ik maandagochtend met school een week naar London vertrek...

Alvast bedankt voor jullie hulp!!
Sebbe73

Nog een kleine aanvulling: het enige wat de pijn ietwat verlicht is de mond (of toch de kant vd kies) spoelen met koud-lauw water; neemt de pijn telkens weg voor een seconde of 15-30. Resulteert natuurlijk wel in continu spoelen spoelen spoelen...

Heeft iemand andere middeltjes? Raad? Iets?

Ik begin stilaan te wanhopen...
vr, 01/29/2010 - 21:50 Permalink
mecánico para …

Een tandarts hoort een abces als dat er zit niet met AB aan te pakken als hoofdtherapie. Je moet de kies openmaken, de pus draineren en eventueel ook het abces als het week en vloeibaar voelt incideren (sneetje). Al het andere is lap en plak werk, en elk abces hoort te worden geleegd

ubi pus, ibi evacua: dat is standaard medische werk en betekent: waar etter zit, verwijder het!
za, 01/30/2010 - 15:45 Permalink