Abces na wortelkanaalbehandeling

Author:
LanWolf
Posted:
vr, 02/08/2013 - 07:58
Woensdag, een week geleden heb ik een wortelkanaal behandeling gehad aan een kies, omdat deze zeer deed met kauwen. Leek eerst goed te gaan, maar zondags begon de boel iets dik te worden. Dinsdag op exeta consult geweest, de pijn was enorm, en de kaak (boven links) werd ook steeds dikker. Tandarts heeft toen de kies weer opengemaakt, nogmaals schoongemaakt en opengelaten
Woensdag had ik al een afspraak staan, toen heeft de tandarts weer de kies behandeld, en weer gesloten nadat er een watje met eoa medicijn in was gedaan, en kreeg ik een antibiotica kuur voorgeschreven. Volgens hem moest het lichaam de zwelling nu eerst absorberen, en ik moet over 10 dagen terug komen.
Alleen heb ik het idee dat mijn wang en het abces? (Als dat het is )nog steeds dikker worden, en de pijn van de zwelling is enorm, ik slik ibrufen600 3x per dag, en daar bij ook nog om de 4 uur 2 paracetamol.
Helaas is mijn eigen tandarts er niet vandaag, en ik vertrouw het (en hem ook) niet meer helemaal, hoe lang mag het duren voor dat de zwelling zou moeten gaan afnemen ? Is het verstandig om niet het weekeinde af te wachten en te proberen bij een andere tandarts er nog even naar te laten kijken ?
Dentista

Komt wel vaker voor! De Tandarts reinigt de tand van binnen maar het lichaam moet de ontsteking zelf buiten de tand opruimen.
Soms heeft het lichaam hier extra hulp voor nodig en kan er een Antibiotica kuur voorgeschreven worden. Deze kuur begint meestal pas te werken na 3 dagen. het moet vanaf morgen dus iets beter gaan. sterkte!
vr, 02/08/2013 - 09:15 Permalink
LanWolf

Ben toch nog bij een tandarts geweest, 1 van de 2 abcessen is nu open en de tand zelf is ook geopend, maar die moet er uit, deze tandarts snapte niet waarom dat niet gelijk gedaan was, omdat er ook veel tandbederf was in het stuk dat achter hettandvlees zat.
Ze hebben keken of ze hem konden verdoven om nu te trekken, maar toen de tandarts dat probeerde deed het nog giga zeer, ondanks een extra stevige verdoving. Moet maandag terugkomen, om hem dan alsnog te laten trekken. Helaas dus nog een weekeinde met pijn, maar hoop dat het maandag wel lukt en de antibiotica de ontsteking nog wat temt en de verdoving dan wel werkt.
vr, 02/08/2013 - 18:23 Permalink
LanWolf

Kies is getroken uurtje geleden, gelukkig zonder alte veel pijn. Toen het pijn deed had ie hem ook al er uit.zit nog steeds wel een flinke ontsteking,
Dit was eenfijne tandarts, begripvol ook voor dat ik nu wel bang was voor de pijn en het trekken zelf.
Nu begint de verdoving op sommige plekken toch wel uit te werken, en de pijnweer te komen helaas. Zo maar een paracetamolletje nemen, om 16.00 iweer tijd voor ibrufen en de antibiotica.
ma, 02/11/2013 - 13:43 Permalink