Abces = kies trekken?

Author:
frenzy
Posted:
wo, 12/30/2009 - 11:56
Hallo,

ongeveer een half jaar geleden ben ik met hevige kiespijn (die uitstraalde naar mijn gezicht) naar de tandarts geweest. De pijn kwam uit de kies die voor de wijsheidstand zit rechtsonder. De tandarts heeft toen foto's genomen en stelde dat het een tandvleesprobleem was. Goed rageren en spoelen met Perio-Aid zou helpen. Hij had ook een antibiotica kuur voorgeschreven moest de ontsteking niet direct overgaan. Daar ben ik de volgende dag mee gestart vanwege de felle pijn.

Nu heb ik terug aan diezelfde kies last. Vanmorgen terug naar een andere tandarts (ben verhuisd). Foto's genomen en de tandarts ziet een abces onder beide wortels van de kies zitten. "Die kies moet er uit, dat kunnen we niet meer repareren. Maar ik kan het nu niet doen, dat gaat te pijnlijk zijn. Eerst een antibiotica kuur om het abces te bestrijden. Kom 29 januari maar terug en dan trekken we die kies."

Wow, was dat effe schrikken! De kies heeft vroeger al wel eens een WBK gehad, maar die zou nu dood zijn volgens de nieuwe tandarts. Hij zei ook dat het abces er al een tijdje zit, dat de vorige tandarts dit eigenlijk had moeten zien.

Nu weet ik niet wat aanvangen, een kies trekken lijkt mij een drastische en pijnlijke zaak. Nu als het moet dan moet het, maar sinds het de eerste keer is dat ik bij deze tandarts ga wil ik het toch wel even afchecken.

Zou ik mijn vorige tandarts contacteren? Of wat raden jullie aan?

Alvast bedankt!
Lieneke

Als ik het goed begrijp, heb je een gecombineerd probleem; een endo-paro? Als er botverlies is tussen de wortels dan heeft deze kies inderdaad een slechte prognose. Verstandskiezen zijn meestal slecht bereikbaar en daarom is hoogstwaarschijnlijk verdere behandeling zinloos. Maar als je aangeeft dat je deze kies echt wilt behouden, misschien wil de tandarts het dan toch nog proberen.
wo, 12/30/2009 - 12:55 Permalink