Abces in een kies

Author:
Straminare
Posted:
do, 06/09/2016 - 18:43
Beste forumleden,

Recentelijk ben ik naar de tandarts geweest voor misschien wel mijn laatste controle bij mijn huidige tandarts, omdat ik naar het buitenland zal verhuizen voor onbepaalde tijd. Bij de controle zijn voor de zekerheid nog foto's gemaakt en constateerde de tandarts een ontsteking van mijn kies waar al eerder een vulling in was geplaatst (linker foto). Ik heb wel eens sporadisch last van deze kies, maar heb eigenlijk verder nooit kiespijn. Hij zei dat er een zwart randje te zien was op de foto. Klopt dat? Ik vind het erg lastig te zien op de foto.

Hij raadde een wortelkanaalbehandeling aan. Ik vroeg of extractie ook geen mogelijkheid is aangezien de kies toch weinig tot geen functie heeft bij het kauwen (rechter foto). Op deze manier zou er een kans kunnen zijn dat de verstandskies (nu nog onder het tandvlees) de plaats inneemt van de huidige ontstoken kies. Als deze niet neerdaalt lijkt me dat geen ramp, omdat de huidige kies dus ook geen functie heeft. De tandarts zei dat ik zelf de keuze mag maken en heb gekozen voor de extractie die binnenkort zal worden uitgevoerd.

Ik ben benieuwd wat anderen van de foto vinden en mijn beslissing.
Attach
pricky

Ik denk dat je tandarts gelijk heeft. De donkere rand rondom de wortel is voor een leek lastig te beoordelen, een tandarts ziet de afwijking wel, zeker icm de diepe vulling! De kans is levensgroot dat je er last van krijgt, het ontstekingsproces is al gaande! Een wortelkanaalbehandeling of trekken is de oplossing. Of de verstandskies de plaats van de getrokken kies zal innemen is twijfelachtig maar, zoals u al aangaf, niet zo belangrijk.
zo, 06/12/2016 - 15:11 Permalink