Abces->behandeling->SCHRIK!!!

Author:
Martientje86
Posted:
di, 10/30/2007 - 00:55
Het begon vrijdagavond met geirriteerd tandvlees. Zaterdagmorgen werd ik wakker met een pijn aan heel mijn rechter bovenkiezen, wat erg leek op sinuspijn. Na een aantal uren begon de zwelling. Dokter gebeld, en het bleek abces te zijn. Omdat het weekend was, en ik dus nergens tercht kon, had hij mij AB voorgeschreven, en pijnstillers. Ondertussen werd zwelling heeeel erg (vergelijk: een wang zoals na een operatie aan wijsheidstanden), en de pijn ondraaglijk. Ben zelfs naar de spoeddienst in ziekenhuis gegaan voor een spuitje. Daar hebben ze mij aangeraden om naar een mond en kaak chirurg te gaan. Nu zegt deze dat ik dus een groot abces heb. Woensdagmorgen heb ik een afspraak om het pus te laten verwijderen, en om de zenuw te verwijderen om terugval te vermijden. Maar ik heb echt zo'n schrik dat het pijn gaat doen. En zeker omdat heel mijn rechtermondgedeelte nog dik en pijnlijk is. Ik lees hier ergens dat WKB vrij pijnloos is, BEHALVE als er een ontsteking mee gepaard gaat :-? wat ik dus heb. Kan ik deze arts niet vragen om de WKB te laten uitvoeren als de ontsteking weg is? of gaat dit niet?

Ik hoop dat ik wat reacties krijg, want ik heb echt schrik. Lees: doodsbang
Lieneke

Bij een WKB is er altijd een ontsteking, waarom zou je anders een wkb doen?
De mate van ontsteking kan alleen veroorzaken dat de verdoving niet kan doordringen.
Alleen dmv een wkb kan je ook zorgen dat de ontsteking geneest. Er is geen andere manier. De ab zorg er voor dat de boel al wat rustiger wordt.
Er dus kans dat het pijnlijk zal zijn, maar het kan ook zijn dat de verdoving wel gaat werken.
Het zal zeker een opluchting zijn als ze de pus verwijderen. Juist die pus veroorzaakt een druk die zeer doet.
Je kan hier echt niet mee blijven doorlopen. Dat kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Je moet gewoon. Dus verzamel al je moed en neem iemand mee om je te steunen.
di, 10/30/2007 - 07:02 Permalink