Aantal weken na verwijdering verstandskiezen last van kaak

Author:
Subbid
Posted:
ma, 05/07/2007 - 10:12
Begin maart en begin april heb ik respectievelijk aan de rechterkant en de linkerkant mijn verstandskiezen laten verwijderen bij de kaakchirurg. Omdat mijn verstandskiezen in de onderkaak allebei horizontaal groeiden en een beetje onder mijn kaakbot verscholen lagen, moest er aardig wat bot weggeboord worden. De bovenste twee konden getrokken worden, die waren al door. Ik moet zeggen dat ik er naderhand weinig last van heb gehad. Het viel me reuze mee. Inmiddels zou alles allang goed genezen moeten zijn, maar een week geleden kreeg ik last van een pijnlijk kaakgewricht aan de rechter kant. Het doet vooral pijn wanneer ik mijn mond beweeg. Ook kan ik mijn gebit niet meer netjes aansluitend op elkaar zetten, wat daarvoor wel gewoon kon. Als ik wil dat het netjes op elkaar aansluit moet ik mijn onderkaak naar rechts bewegen en dan lukt het aardig.. Maar dat doet dus pijn..

Ik zou graag willen weten of dit iets is waar ik me druk over moet maken of dat dit nog een 'nawee' is van de ingreep? (Of misschien heeft het wel niks te maken met de hele ingreep)
Irfan

Beste Subid

Na een maand moeten alle naweeën wel verdwenen zijn. Dat je nu kaakgewrichtsklachten hebt, kan een gevolg zijn van de behandeling of gewoon klachten uit het kaakgewrichtsstelsel, door een overbelasting. Het probleem komt uit de spieren of het gewricht. Als je er al last van hebt wanneer je het normaal beweegt (dus zonder te kauwen op voedsel) lijkt me dat eerder van het gewricht te komen. Probeer voorlopig taai voedsel te vermijden.

Een afspraak bij de tandarts is zeker geboden, deze kan na een goede diagnostiek een juiste therapie instellen (pijn uit het gewricht wordt anders behandeld dan uit de spieren).

Succes en groet Irfan
ma, 05/07/2007 - 15:10 Permalink