aantal vraagjes

Author:
xtrarobson
Posted:
za, 06/13/2015 - 20:35
hallo ik heb woensdag een controle afspraak en ik wil alvast wat weten en dat is:

Mijn kaak knakt aan de linkerkant als ik me mond beweeg (Heb jaar of 1 a 1,5 beugel gehad)
bij me onderkaak komen me verstandskiezen warschijnlijk door kan dat hierdoor komen?

en me tandvlees is beetje ontstoken gaat dit vanzelf weg met 2x per dag poetsen en mondspoeling?
ChibiNi

Als ik jou was, zou ik het woensdag aan de tandarts vragen waarom je kaak knakt. Hoogstwaarschijnlijk komt dit niet door je verstandskiezen en heeft het te maken met je kaakbeweging. De tandarts kan dit beter beoordelen door te kijken hoe je bovenkaak en onderkaak met elkaar in beweging zijn.

Verder kan ik je adviseren om inderdaad 2x per dag nauwkeurig je tanden te poetsen met fluoridetandpasta en om een tandenstoker of rager te gebruiken voor tussen de tanden. Tandvlees die kan namelijk ontstoken raken als tandplak zich op blijft hopen. De ontsteking gaat het snelste weg als je goed je gebit reinigt!
zo, 06/14/2015 - 14:17 Permalink
Lalena

wb het ontstoken tandvlees kan ik beamen dat als het tussen je tanden past, rageren het meest effectief is. Laat het je desnoods een keer voordoen door de tandarts of mondhygieniste. Ik dacht ook dat ik geen rager tussen mijn tanden kon krijgen en had vaker last van gevoelig, licht ontstoken tandvlees, ondanks dat ik flos en stokers gebruik. Nu ik ragers heb ontdekt is het enorm verbeterd. Ik poets, rager dan, eventueel flos tussen de tanden waar de rager echt niet past, dan mondspoelwater (dit laatste doe ik niet elke keer overigens). Gister teruggeweest na een half jaar en kreeg de complimenten dat het zo verbeterd was. En schrik niet voor bloedend tandvlees in het begin.

groeten
Lalena
di, 06/23/2015 - 12:55 Permalink