aantal verschillende klachten

Author:
Kevin28
Posted:
di, 11/05/2013 - 20:12
Beste,

sinds een kleine maand heb ik in verschillende kiezen en hoektand rechtsonder een behoorlijke gevoeligheid als ik er koude lucht langs inadem. Het vreemde is dat dit alleen met lucht is. Met koud drinken en met warm drinken/eten heb ik er zelden last van.
Nu ben ik 2 weken geleden hiervoor bij de tandarts geweest, maar na een testje met lucht erlangs blazen en controleren kon hij niets bijzonders vinden.
De gevoeligheid lijkt in verband te staan met de spanning in mijn nek, hier heb ik sindsdien namelijk ook last van. Deze spanning straalt regelmatig uit naar mijn keel, onder het strottenhoofd. Ook heb ik regelmatig een spanning rond mijn oor, en lijkt er een soort oorsuizen aanwezig te zijn. Met deze klachten hangt ook vnog vaak hoofdpijn samen.
Nu weet ik al dat ik knars en/of klem in mijn slaap. hiervoor heb ik echter al 1,5 jaar een splint. Wel zit het metalen klemmetje waarmee de splint aan de kaak vast gezet wordt altijd tegen een amalgaamvulling aan te drukken.
Ook staan mijn tanden en kiezen niet bepaald recht op elkaar. Toen ik de leeftijd dat een beugel nog vergoed werd voor mij had ik zoveel angst voor alles wat met de tandarts te maken heeft, dat ik het niet aandurfde een beugel te nemen. Nu voel ik dat als ik mijn kiezen op elkaar zet dat de kiezen rechts eerder op elkaar staan als links. Ik weet niet of dit misschien de oorzaak zou kunnen zijn dat hierdoor een soort ongelijke drukverdeling ontstaat? En mocht dit de oorzaak zijn, is een beugel dan de oplossing?
Ook moet ik vermelden dat ik vorig jaar een heel moeilijk jaar achter de rug heb wat ik waarschijnlijk nog steeds aan het verwerken ben. Daar komt nog bij dat de laatste tijd ook niet alles even soepel loopt, dit kan natuurlijk het knarsen/klemmen evenals andere spanningen in het lichaam in de hand werken.
Hopelijk kan iemand mij vertellen waar ik het probleem zou moeten zoeken, want ik zou er graag vanaf zijn, het slokt behoorlijk wat energie op omdat je jezelf er natuurlijk toch druk over maakt.

edit: ik moet er nog even bij vermelden dat de tandarts er wel een of ander goedje opgesmeerd had en tussen de tanden had geblazen( een of andere tijdelijke verdoving? Want het gaf een beetje een verdovend gevoel aan de binnenkant van mijn wang) Dit heeft echter niet veel veranderd.
vV

gebruik de zoekfunctie eens op knarsen en klemmen.
kan ook zijn dat door het knarsen de splint gesleten is waardoor hij zijn werk niet meer optimaal kan doen.
En als er nog geen orofaciaal fysio aan te pas is gekomen is het daar wellicht tijd voor, een splint is alleen bescherming en deels wellicht symptoombestrijding, niet meer dan dat.
wo, 11/06/2013 - 08:27 Permalink
Kevin28

Allereerst hartelijk dank voor de snelle reactie. Deze week ga ik nog eens naar de tandarts om een verwijzing voor de kaakchirurg te vragen. Hij heeft me namelijk destijds de splint aangemeten. Ik zal straks eens verder zoeken hier naar knarsen en klemmen. Ik betrap mezelf er trouwens ook vaak op dat ik naar de juiste positie aan het zoeken ben overdag om mijn onderkaak te ontspannen. Maar omdat ik er zo mee bezig ben, bewust en onbewust, denk ik dat er misschien juist nog meer spanning op komt? Ook moet ik overdag op mijn werk veel naar de zijkant en achterom kijken en merk dat de gevoeligheid hierdoor dan ook toeneemt in de loop van de dag.
wo, 11/06/2013 - 20:02 Permalink
Kevin28

Oja, nog even over die orofaciaal fysio, dit zal ik natuurlijk ook met de kaakchirurg bespreken wanneer ik daar ben. Zou zo'n therapeut mij ook kunnen helpen met de stand/houding van mijn kaken, of ben ik daarvoor toch meer aangewezen op een orthodontist en heeft dit eventueel ook te maken met de scheve stand van tanden en kiezen?
wo, 11/06/2013 - 21:31 Permalink
Kevin28

Destijds waren mijn klachten redelijk vaag, en de tandarts dacht dat het wellicht van de verstandskiezen af kwam maar kon dat niet helemaal goed beoordelen. Maar ik zal dus mijn splijt eerst eens door hem laten controleren dan. Ik zal mijn andere vragen dan ook eens aan hem voorleggen. In ieder geval hartelijk dank voor uw reactie weer.
do, 11/07/2013 - 10:09 Permalink