Aanhoudende pijn na wortelkananaalbehandeling

Author:
Mirel3910
Posted:
ma, 01/18/2016 - 17:55
Ik had ontsteking opgelopen door een kapotte vulling die ook nog eens heel diep was. Wkb uitgevoerd en pijn bleef aanhouden. Na paar maanden werd de drukpijn, met de vinger, kauwen en zelfs aanraking van de tong steeds erger. Weer wkb uitgevoerd, opnieuw schoongemaakt, weer noodvulling. Op gewone rx foto geen ontsteking te zien, zowel in de zenuwkanalen, als aan de wortel punt. Ik zou zweren dat de punt ontstoken moest zijn. Pijn lijkt onverklaarbaar en als na een week de pijn nog hetzelfde is, is advies kies trekken. Zou dan bijv botpijn kunnen zijn door een haarscheurtje in de kies, maar ook dat is nu zo niet te ontdekken, ook niet met vergrootbril. Ik vraag me af of een scheurtje zoveel pijn kan geven en of een wortelpuntontsteking ook wel eens NIET te zien is op een foto. Ik laat niet zomaar een kies trekken, zolang ik niet zeker weet waar de pijn vandaan komt. Zulke ongelooflijke drukpijn, zelfs door aanraking van mn tong tijdens praten, moet m. i. een oorzaak hebben. Ook is de pijn constant, ook zonder druk. Wat is wijsheid....?
Grappa

Jouw klacht mag niet voorkomen zo lang na een uitgevoerde wortelkanaalbehandeling. Er zal toch weer naar gekeken moeten worden en misschien is een tweede mening ook zinvol. Laat in ieder geval zonder een duidelijke diagnose geen behandelingen doen dat lost vaak niets op en kost alleen maar tijd en geld. Er kan veel aan de hand zijn. Een kanaal vergeten, een kanaal niet goed gereinigd, een breuk, te hoge vulling en/ knarsen ofbklemmen om maar een paar voorbeelden te geven. Een groot aantal zaken zie je niet op een foto.
Als het mijn tand of kies zounzijn en men komt er niet uit wat heel goed kan als hetberg complex is zou ik mij laten verwijzen naar een endodontoloog. Die is hiervoor aanvullend opgeleid en heeft veel kennis en apparatuur om je te helpen.
wo, 01/20/2016 - 12:53 Permalink