aanhoudende pijn na wkb?

Author:
joek
Posted:
zo, 06/06/2004 - 11:52
Ik heb dit laatste halfjaar heel veel problemen met mijn gebit gehad. Nu begint alles zich eindelijk een beetje op te lossen.
Alleen heb ik nog pijn in een wkb-kies. Deze is al voor de tweede keer schoongemaakt. Dat is nu bijna vier weken geleden en de laatste zes dagen heb ik eindelijk geen pijnstillers meer gebruikt!
Alleen is deze kies nog steeds gevoelig voor warm (koud minder). Dat kan toch helemaal niet?
En als ik weer een beetje met die kies ga eten, gaat hij weer meer zeer doen.
Volgens de tandarts heb ik geen vierde kanaaltje, hij snapt het eigenlijk ook niet zo goed.
Weet iemand of ik toch nog gevoelig kan zijn voor warm, ondanks dat er geen zenuw meer in de kies zit? Misschien een heel klein restje onderin of zo? Ik noem maar wat.
Groetjes,
Joke
de digitale tandarts

Het zou inderdaad niet zo horen te zijn :o

Ik kan ook niet veel meer bedenken dan restjes zenuwweefsel, persisterende bacterien in de kanalen, fractuurtjes of uitstralende pijn van een buurtand/kies...

Maar houdt goede moed! Misschien dat het langzaam maar zeker steeds beter zal gaan, totdat je geen klachten meer hebt.
zo, 06/06/2004 - 15:15 Permalink
minique

Mmm, ik wil je geen angst aanjagen, maar het lijkt wel wat op de pijn die ik heb ervaren toen er een breuk in de wortel zat. Na de wkb leek het een paar dagen beter te gaan, dan weer slechter en zo bleef dat een beetje afwisselen. Maar ik bleef dus ook maar last houden van warm en ook van de combinatie warm/koud (alhoewel het na die 1e pijnscheut van koud (als ik net warm had gegeten) wel snel wegtrok. Het duurde ook even voordat mijn tandarts erachter kwam dat er waarschijnlijk een breuk in de wortel zat. De reactie op warmte begon trouwens altijd op 1 bepaalde plek op de kies: aan de tongkant, iets aan de voorkant van de kies, precies ook de knobbel die het meest belast wordt, vertelde mijn tandarts, dus de meest 'logische' plek voor een breuk). In mijn geval kon die warmte-reactie waarschijnlijk verklaard worden doordat de kies iets ging uitzetten en daardoor de wortel langs de breuk begon te rommelen en rommelde dan tegen de tandkas (in het bot), dat gaf de pijn. Ik leg het misschien niet helemaal goed of duidelijk uit, maar het is een beetje lastig omschrijven.
Ik had ook last van pijn bij kauwen (die druk die erop kwam, waardoor dus ook weer de wortelbreuk begon te rommelen), maar als ik niet aan die kant kauwde leek de pijn minder te zijn (tot ik 'm dus weer meer ging belasten omdat de pijn dan stukken minder was). Zo heb ik na de wkb heel wat weken aangetobt en uiteindelijk is de kies getrokken. Ik vond het best een moeilijke beslissing, omdat je het eigenlijk niet zeker weet (foto gaf ook geen uitsluitsel), maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Jammergenoeg was er geen breuk te zien, maar dat wilde volgens mijn tandarts niet zeggen dat er geen breuk was, de beide kanten hangen dan nog zo'n beetje in elkaar, maar bewegen wel t.ov. elkaar. Hij vertelde ook dat als de breuk wel te zien was geweest, de pijn acuut zo hevig was geweest dat de kies er direct uit had gemoeten.

Natuurlijk hoop ik voor jou dat dit het niet is!!!!!!!!
Heel veel sterkte en succes en ik hoop dat het gauw beter gaat met deze kies!

:smt006 Monique
zo, 06/06/2004 - 15:33 Permalink
joek

Nou, ik hoop zeker dat ik dat niet heb! Maar mijn klachten zijn toch wat anders, denk ik. Ik heb niet echt heel erge pijnscheuten bij warm, meer een beetje een vreemd gevoel. Verder meen ik me te herinneren bij jouw verhaal, dat de eerste tik tegen de kies niet zo pijnlijk was, maar de tweede wel. Ja, toch?
Ik moet donderdag weer naar de ta en zal dan wel even navragen.
Bedankt.
Joke
zo, 06/06/2004 - 16:39 Permalink
minique

Helemaal goed onthouden, Joke. De tik op de ene knobbel voelde ik wel duidelijk, maar niet heel erg. Bij de tik op de andere deed het dus echt zo'n zeer.

Wat het misschien zou kunnen zijn, zijn die beruchte zijtakjes... Kijk hier maar eens: http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?t=3051&highlight=zijtakj…
Ik zou me tenminste kunnen voorstellen dat die nog een tijdje voor wat last kunnen zorgen.

Nogmaals heel veel sterkte. Ik hoop echt voor je dat dat laatste restje pijn nu snel overgaat.

En laat je na donderdag even horen wat de tandarts heeft gezegd?

:smt006 Monique
zo, 06/06/2004 - 17:25 Permalink