Aanhoudende pijn na trekken verstandskies

Author:
Peekabooh
Posted:
zo, 11/22/2009 - 10:16
Hallo iedereen!

Na eigenlijk al de hele week hier rondgesneupt te hebben kwam ik erachter dat ieders probleem uniek is, iedereen heeft weer verschillende ervaringen. Toch wil ik mijn verhaal even kwijt om te zien of jullie tips hebben.

Vorige week dinsdag (17/11/09) heb ik mijn verstandskies linksonder laten verwijderen. Tijdens de ingreep was ik niet goed verdoofd en kreeg ik doordat de kaakchirurg de tand ging breken flinke pijn. Hij heeft me toen extra verdoofd. Hij heeft niet hoeven boren waardoor ik geen last had van een dikke zwelling. Heb 15 zakjes brufen meegekregen wat de eerste dagen wel hielp. De 1e dag heb ik nauwelijks tot niet gerookt. Echter toen ik vrijdagochtend om 5u 's ochtends klaarwakker was door de vreselijke pijn heb ik de tandarts gebeld. (De afdeling mondheelkunde in het ziekenhuis was gesloten). Zij heeft gekeken naar het gat in mn mond en constateerde een kleine ontsteking door het achterblijven van voedsel. Ik moet nu 3 x daags spoelen met een spuit met 1/3 waterstofperoxide aangevuld met water. Nu doe ik dit braaf 3 x per dag sinds vrijdag, en na alles wat ik gegeten heb spoel ik het met die spuit ook nog ff na met alleen water erin. Naast de brufen (want die helpt lang zo goed niet meer) slik ik ook nog paracetamol (2 per keer). Alleen ik ben nu op een punt aangekomen dat beide niet meer werken, en de pijn lijkt alleen maar toe te nemen. Dit lijkt mij niet normaal??!! Ook ben ik aan het spoelen OralB-Bocasan, lekker fris dat wel, maar de pijn gaat er niet mee weg. Ik rook wel gewoon weer, kan dit een reden zijn dat de pijn aanhoudt? En dat de onsteking dus niet weggaat? Ik ben er verder niet ziek van geweest, door de brufen en hoeveelheid paracatemol is mn lichaam natuurlijk niet helemaal 100% van binnen, maar tis te doen. Wel heb ik last gehad van evenwichtsproblemen (fftjes hoor) en kloppend gevoel bij het gat linksonder. Ook heb ik het idee dat de pijn soms uit een andere kies komt. En af en toe voel ik het door mijn hele onderkaak.

Wie heeft tips? Of hetzelfde meegemaakt?

Ik weet wel, dit doe ik nooit meer!! Pijn in je mond is echt vreselijk irritant, ik weet er zijn ergere dingen, maar dit beheerst gewoon je doen en laten.

Groetjes