aanhoudende pijn na plaatsen brug

Author:
mariavera
Posted:
wo, 04/19/2006 - 09:00
Hallo,

Sinds twee weken heb ik een brug. Voor deze brug zijn twee van mijn kiezen een maand geleden afgeslepen. Ik kreeg eerst een noodbrug waar ik een week lang erg veel last van heb gehad (aanhoudende pijn). Toen ik een week later terug ging naar de tandarts om de brug te passen heeft hij een stukje van de brug afgehaald en verdween de pijn. Maar niet voor lang. Na een week zonder pijn kreeg ik, nadat de noodbrug er weer af was geweest en er weer op gezet was, weer dezelfde pijn. Ook na het plaatsen van de echte brug, nu twee weken geleden, is de pijn niet weg. de tandarts heeft de brug al iets lager gemaakt wat resulteerde in minder pijn maar niet pijnloos.
Sinds een aantal dagen heb ik bij het fietsen een kloppend gevoel bij de kies die pijn doet.
Beide afgeslepen kiezen hebben hun zenuwen nog en ik ben bang dat er misschien een aan het ontsteken is.

Heeft er iemand ervaring hiermee? bestaat er een kans dat het nog over zou kunnen gaan of is dat kloppen toch echt een teken van ontsteking :(
Ik ben nogal angstig voor de tandarts en heb helemaal geen zin in nog een behandeling. Maar deze pijn (nu inmiddels een maand) kan ik ook niet lang meer volhouden.

Groetjes, Vera
nicol

hallo Vera,

Ik heb precies hetzelfde als wat jij hebt. Ben er al een paar keer voor terug geweest bij mijn tandarts maar deze kan niets vinden.Ook hij heeft de brug bijgelepen. Ik heb geen zenuwen meer in de twee kiezen naast deze brug en toch ook die zeurende en kloppende pijn. Ik moet het nog een paar weken aankijken en anders gaat mijn brug er weer uit en moet ik aan iets anders gaan denken.
Ik denk zelf dat de pijn misschien veroorzaakt wordt doordat er nu aan twee kiezen getrokken wordt door die brug en dat dat pijn kan veroorzaken.Ik heb dus niet echt een advies voor je maar hoop net als jij dat we wel een advies gaan krijgen van iemand die dit ook heeft meegemaakt.
Heel veel sterkte, groetjes Nicole
wo, 04/19/2006 - 12:49 Permalink
nicol

hallo Vera,

daar ben ik weer.Ik heb net even gezocht op internet.Ik vond daar misschien toch een antwoord waar we iets aan hebben.N.l dat na het plaatsen van een brug je tanden en kiezen anders belast worden.Dit kan een paar weken tot maanden duren voordat alles weer goed is!!!!!
Er is dus nog hoop voor ons.

doeiiiii
wo, 04/19/2006 - 12:58 Permalink
joek

Ik wil jullie niet bang maken. Maar een kloppende pijn: weet je zeker dat het geen zenuwontsteking is?
Ik heb exact hetzelfde gehad: brug en pijn erna. Helaas twee zenuwbehandelingen op de pijlers moeten laten doen.
Ook bij mij ging de tandarts slijpen, verder zag hij niets.
Maar het bleek toch wel flink ontstoken te zijn.
Op zich ziet een ta in het begin de ontsteking nog niet op een foto. Dus dat zegt niet altijd alles.
Dus Vera, hou het in de gaten: echte kloppende pijn, die niet weggaat maar steeds erger wordt is geen goed teken.
Maar ik hoop dat het bij jou de andere belasting.

Succes verder.
Joke
wo, 04/19/2006 - 15:35 Permalink
mariavera

Was inderdaad best wel bang dat dit het geval zou zijn. Maar ik ben gister weer bij de tandarts geweest en ik heb ontstoken tandvlees onder de brug. Ik kon er niet goed onder komen met tandenstokers, ga het nu met ragertjes proberen. Het kloppende gevoel wordt door die ontsteking veroorzaakt.

Volgens de tandart is de kies zelf niet ontstoken, hij heeft er ook op geklopt.

Blijft over de pijn....
do, 04/20/2006 - 12:27 Permalink