Aanhoudende pijn na noodvulling

Author:
WEASLY
Posted:
zo, 12/18/2005 - 22:36
Hoi,
ben gisteren met veel pijn naar de tandarts moeten gaan, omdat ik veel last had met koud water op een kies. Dit werd erger en erger zodat mijn kaak er zelfs pijn van deed en zelfs oorpijn van had.
De tandarts heeft geboord en het gat even opgevuld met een noodvulling. De constante pijn is nu wel weg maar ik heb wel nog even veel last ervan als er koud water op komt of koude lucht.
De tandarts heeft dus nog geen WKB toegepast maar kan dat er wel van komen? Ik vind het zo raar dat die een noodvulling geplaatst heeft. Deze wordt 9 januari vervangen door een amalgaan vulling.

Wat moet ik nu doen. Nog even afwachten met de pijn, misschien dat die minder wordt of morgen bellen?
de digitale tandarts

Het zal een diep gaatje geweest zijn. Om af te wachten of een kanaalbehandeling noodzakelijk zal zijn, is eerst het gaatje gevuld met een semi-permanent vulmateriaal als bijv. glasionomeer. Een dergelijk vulmateriaal is weefselvriendelijk, geleidt minder warmte/koude en geeft fluoride af. Nu is het zaak om af te wachten of de klachten zullen verminderen, waarna (een deel van) vervangen kan worden door een definitieve vulling.
Dat het nog gevoelig is voor koude, is te verwachten, mochten de klachten echter toenemen in plaats van langzaam afnemen, dan zou een kanaalbehandeling alsnog uitkomst kunnen bieden.

Met vriendelijke groet,
ma, 12/19/2005 - 08:55 Permalink