Aanhoudende pijn, graag advies

Author:
daan30
Posted:
wo, 04/16/2008 - 09:20
Hallo

Een aantal vragen waar ik graag advies over wil/tip...
Een aantal weken geleden zijn er 2 gaatjes opnieuw gevuld met een grijze vulling (want van witte vullingen krijg ik heel veel last), de achterste kies gaf verder geen problemen dit keer maar een kies vooraan bleef pijn doen, ben terug geweest naar de tandarts maar de kies was verder goed gevuld en ze gaf de schuld aan teruggetrokken tandvlees, heb parodontax gekregen maar dat hielp niet echt jammergenoeg. Nu ben ik 2 weken geleden naar de kaakchirurg geweest en die heeft mijn verstandskies eruit geboord, geen pretje en heel erg veel napijn (zelfs zetpillen paracetamol/codeine moeten gebruiken), de wond is verder rustig maar ik blijf heel erg veel napijn houden in mijn kaak en krijg er zelfs oorpijn van. Nu beginnen mijn voortanden en die kies dus ook weer heel erg veel pijn te doen, is dit napijn van de verwijdering of zijn het toch ook gevoelige tanden en kan ik daar dan wat anders aan doen dan alleen poetsen en spoelen (en zelfs tandpasta op de kies en tanden smeren). De pijn is contstant aanwezig en ik heb niet meer pijn bij koud of warm. Ook merkte ik gisteren een klein bobbeltje bij de wond, die doet geen pijn maar voelt wel wat raar, kan dat littekenweefsel zijn of toch wat anders......

Graag zou ik wat meer weten want ik loop ondertussen al 6 weken met pijn rond :smt005 en ik wordt er zo langzamerhand helemaal gestoord van.

Heel erg bedankt alvast
Mignon

Beste Daan,

ik denk dat er bij jou een paar problemen door elkaar geen aan het spelen zijn. Wat de precieze oorzaak is kan ik vanaf dit forum niet zeggen. Het bobbeltje op je tandvlees kan een botuitsteekseltje zijn.

Heb je nog een controle-afspraak bij de kaakchirurg? Het zou goed kunnen dat de spieren in je kauwapparaat door de behandelingen wat overbelast zijn geraakt. Soms moet zich ook een nieuw evenwicht instellen nadat er tanden zijn getrokken en gevuld. Deze pijn is zeurend en straalt uit naar je hoofd. Heb je ook klachten wanneer je eet of als je je mond ver moet openen?

Als je opnieuw koorts krijgt zou ik zeker contact opnemen met je behandelend arts. Mocht het probleem liggen in je kauwspieren dan kun je hier onderzoek naar laten doen. Vaak zal de tandarts rust voorschrijven en bewegingsoefeningen meegeven.

Zoals ik al zei, vanaf deze afstand kunnen we weinig voor je doen. Maar als je het idee hebt dat het niet goed zit kun je beter teruggaan naar je tandarts.

Beterschap, grts Mignon
do, 04/17/2008 - 03:05 Permalink
daan30

Bedank voor jullie snelle reacties, het gaat gelukkig al wel een stukje beter. Het heeft denk ik inderdaad te maken met de spieren, heb spierreuma dus ben ook gevoeliger voor dat soort pijnen.... Dat ze niets anders kunnen verzinnen voor het verwijderen zeg, ik lees hier zoveel verhalen over pijn etc. Ik zal het gewoon moeten uitzingen ben ik bang, zolang het maar niet slechter wordt.

groetjes Danielle
do, 04/17/2008 - 07:48 Permalink