Aanhoudende kiespijn composietvulling

Author:
Masawi
Posted:
vr, 08/23/2019 - 12:32
Hallo allemaal,

8 dagen geleden is er bij mij een vulling links boven vervangen omdat er een gaatje onder zat. De vulling ligt niet tegen de zenuw aan.

Ik ben in de tussentijd al 3x bij de spoedtandards geweest omdat ik aanhoudend, en ondanks 3x per dag paracetamol (2x 500mg) en ibuprofen (600mg) de pijn zeurend/prikkend aanwezig is.

Koud en tik testen reageer ik amper op, ja het is gevoelig maar ik ga niet door het plafond. Op de röntgenfoto’s is er na een week geen ontsteking te ontdekken in de zenuw of wortel.

Thuis ervaar ik verlichting bij het continue de kies koelen met koude lucht, water spoelen en poetsen. Bij warme dranken, ijsblokjes, en lang mijn mond dichthouden (warmte) neemt de pijn toe.

Het advies van de tandartsen is: wachten, volhouden, het is napijn van de vulling, ik zou snachts knarsen.. bij mijn laatste bezoek heb ik een antibioticakuur meegekregen (amoxiciline 500mg, 3x per dag, 5 dagen), omdat er wellicht een ontsteking zit die niet zichtbaar is op de foto. De tandarts verzekerde mij dat als dit het probleem was de klachten zullen verdwijnen na de kuur, anders weer terug komen.. Nu heb ik gelezen dat antibiotica voor een ontstoken kies (bijna?) nooit de oplossing is.

Sorry voor mijn lange verhaal! Hier de concrete vragen:

1. Ik weet dat een ontsteking niet altijd op de foto zichtbaar hoeft te zijn, maar moet deze na een week aanhoudende kiespijn niet tot uiting zijn gekomen?

2. Kan het gebruik van ibuprofen de ontsteking zodanig hebben geremd dat het klein is gebleven?

3. Moet ik met de ab-kuur starten of heeft dit geen enkel nut?

4. Wijzen mijn problemen op het wennen aan de vulling, of heeft dit wel degelijk te maken met een ontstoken kies? En is een wortelkanaalbehandeling dus de enige optie..

Alvast bedankt! Ik hoop spoedig van alle rommel en pijn af te zijn!