Aanhoudende gebitsproblemen

Author:
tiffanynicky
Posted:
ma, 11/13/2017 - 21:06
Hi,

De afgelopen tijd heb ik veel problemen gehad aan en met mijn gebit. Al vanaf kleins af aan vaak gaatjes en pijntjes ONDANKS dat ik twee keer per dag mijn tanden poets. Een hele tijd niet naar de tandarts geweest wegens angst door pijnlijke behandelingen die ik in het verleden heb ondergaan. Ongeveer 3 maanden geleden speelden mijn verstandskiezen op en ging ik langs de tandarts voor een verwijsbrief voor het trekken van mijn verstandskiezen. Er zijn toen gelijk afspraken gemaakt voor het vullen van al mijn gaatjes en dit is ook gebeurt. Ondertussen zijn mijn twee rechter verstandskiezen ook getrokken.

MAAR.....
Afgelopen week kreeg ik ineens drukpijn in een kies waar jaren geleden een wortelkanaalbehandeling op is uitgevoerd. Ik ging al uit van het ergste en ja hoor, het is een wortelpuntonsteking. Werkelijk de ergste pijn die ik ooit gehad heb. Langs tandarts geweest, antibiotica gekregen. Enorm dikke wang door een abces, veel pijn en 11 december pas naar de kaakchirurg voor de behandeling. De zwelling wordt nu gelukkig steeds minder en ook de pijn aan die kies is zo goed als verdwenen. Nu is het alleen zo dat ik nu op andere plekken pijn krijg aan tanden. Ik eet alleen met links, waar ik nu een kies heb zitten die gevoelig is tijdens het kauwen. Rechtsboven heb ik ook een kies die pijn doet als ik er op tik en mijn tandvlees daarboven doet ook zeer als ik erop druk. Ik wil niet WEER naar de tandarts omdat ik de afgelopen week dus al 3 keer ben geweest maar ik ben bang dat ook in deze tand er iets mis is met mijn zenuwen. Het is echter geen constante pijn en het doet ook geen pijn met dichtbijten, echt alleen als ik erop tik met mn nagel... :( Iemand die hier ervaring mee heeft, is dit een zenuwonsteking of loos alarm?

Ik tandenknars ook heel erg in mijn slaap, kan dit ermee te maken hebben?
vV

dat knarsen heeft er zeer waarschijnlijk mee te maken ja. Om het zeker te weten zijn toch foto's van betreffende plekken nodig. Wellicht toch nog eens naar de tandarts om probleem aan kiezen zelf uit te sluiten, en wellicht een orofaciaal fysio bezoeken.
di, 11/14/2017 - 10:23 Permalink