aanhoudend helse pijn in onderkaak uitstralend nr jukbeen

Author:
Femm02
Posted:
zo, 04/29/2012 - 20:29
do 7 mrt ga ik naar de tandarts om een gaatje ontstaan onder een vulling in de rechter boven kaak te laten repareren. Als de verdoving is uitgewerkt voel ik in mijn rechteronderkaak hevige pijn.

vrijdagavond 8 mrt beland ik vanwege de pijn op het noodspreekuur, de waarnemend tandarts schrijft alleen een antibioticumkuur voor.

op do 15 mrt (had wel de maandag meteen gebeld) ga ik terug naar mijn eigen tandarts. de 3e kies rechts van achter (de 2e van achter is al een kroon) blijkt dood en mijn tandarts begint de wortelkanaalbehandeling. Als de verdoving smiddags is uitgewerkt voel ik meteen weer dezelfde pijn.

op di 27 mrt (mijn tandarts heeft een vol spreekuur) wordt de wortelkanaalbehandeling afgemaakt. als de verdoving smiddags is uitgewerkt voel ik meteen weer de pijn.

6 april: mijn tandarts heeft mij doorverwezen naar de kaakchirurg en er wordt een flinke onsteking uit de onderkaak gehaald. als de verdoving is uitgewerkt voel ik meteen weer pijn, omdat het napijn zou kunnen zijn wacht ik een week voordat ik weer contact opneem met de kaakchirurg. Deze schrijft 13 april een antibioticum voor (mijn 2e kuur). De pijn neemt echter totaal niet af.

19 april: de kaakchirurg maakt fotos van de onderkaak, maar alles ziet er goed uit en hij verwijst mij terug naar de tandarts. Daar kan ik dezelfde middag terecht. Omdat ik veel pijnstillers neem kan de tandarts het probleem niet vinden en raadt mij aan om zaterdag 21 april (hij doet het noodspreekuur) terug te komen zonder pijnstillers.

21 april: de tandarts test mijn kiezen en er blijkt er nog 1 dood te zijn. Om zeker te zijn dat het zo is maakt hij de 4e kies van achteren (dus naast de net gedane wortelkanaalbehandeling) open zonder verdoving. Ik verga van de pijn, zelfs nadat ik maximaal verdoofd ben voel ik het nog. Weer begint hij een wortelkanaalbehandeling. Als de verdoving is uitgewerkt heb ik weer pijn.

25 april: de wortelkanaalbehandeling wordt afgemaakt, maar als de verdoving is uitgewerkt (en mijn vermoeden wordt waarheid), heb ik weer helse pijn.

Nu zit ik midden in een lang weekend (mijn tandarts werkt niet op vrijdag) en verga ik van de pijn. Ik neem 4x per dag ibroprufen 600 en zelfs dat helpt niet. Ik heb net om half 6 geslikt en heb al weer verschrikkelijke pijn. Het straalt nu helemaal uit naar mijn jukbeen.

Ik ben radeloos. Ik zit overigens nu 12 jaar bij dezelfde tandarts, ik ga elke 6 maanden voor controle en mijn gebit is goed onderhouden. Weet iemand wat de verschrikkelijke pijn zou kunnen veroorzaken?
Femm02

Ben gisteravond alsnog weer op het noodspreekuur beland vanwege de helse pijn. Ibroprufen 600 helpt niet meer. Alle foto's zien er goed uit. Heb Fortral voorgeschreven gekregen, dit onderdrukt de pijn, echter de hele rechterkant van mijn gezicht is gevoelig en voelt opgezwollen. Ik voel me nu ook grieperig. Morgen kan ik weer mijn eigen tandarts bellen, als iemand in de tussentijd advies heeft, dan heel graag.
ma, 04/30/2012 - 15:25 Permalink
Illuminus

Het is op basis van een verhaal altijd lastig om te zeggen het komt hier of daar van, maar het verhaal lezende zou ik toch ook onderzoeken of er niet sprake is ven een TMD als gevolg van overbelasting van kaakspieren en kaakgewricht door de eerste behandeling en de daar op volgende.

Kenmerk van deze pijn is dat ze dof is en uit kan stralen via jukboog naar de slapen en naar de zijkant van het hoofd, ook kan de onderkaak meedoen waar de spieren aanhechten. Deze spieren kunnen ook hypertrofisch worden (gezwollen) mn bij de wang, maar het kan ook goed zijn dat daar nog zwelling van de behandleingen aanwezig is.

Vervelende situatie, ik hoop dat er snel een oplossing komt!
ma, 04/30/2012 - 20:34 Permalink
fransaki

Naar aanleiding van de beschrijving van de klachten denk ik dat je niet geholpen gaat zijn met nog een zenuwbehandeling. Het is denk ik belangrijk dat er een goede anamnese gemaakt gaat worden, waar uit naar voren moet komen waar de klachten vandaan komen. Een drie-sporen anamnese zou hier uitkomst kunnen bieden, een cbt zou dit volgens mij kunnen, en anders door een arts laten verwijzen naar Dr. Hakman.
ma, 04/30/2012 - 23:14 Permalink
Femm02

Vanochtend ben ik om half 9 huilend van de pijn teruggegaan naar de tandarts na 2 verschrikkelijk slechte dagen en nachten (zelfs de Fortral 50g hielp niet meer). Hij verwees mij door naar de endodentoloog, daar kon ik gelukkig om 2 uur terecht.

Opnieuw foto's gemaakt, beetje onderzoek gedaan met koude watjes en uiteindelijk blijkt een lekkende vulling in de bovenkaak de pijn onder in mijn kaak te veroorzaken. Meteen toen de verdoving boven gezet werd (voor wortelkanaalbehandeling nr 3) verdween de pijn uit mijn onderkaak, wat een genot om de pijn te voelen wegtrekken... De verdoving is nu langzaam aan het uitwerken en nog steeds is de pijn niet terug, ik ben zo blij dat de oorzaak van de pijn nu eindelijk verholpen is (keep fingers crossed!).

De endodentoloog legde uit dat het kan voorkomen dat de hersenen een zenuwprikkel verkeerd interpreteren. Beide kaakzenuwen komen bij het kaakgewricht bijeen in een zenuwknoop en daar kan het dus misgaan en wordt een verkeerd signaal afgegeven.

Voor mij is hopelijk het kiespijnloze leven na 8 weken pijn weer begonnen. Voor een ieder die dit leest en ondraaglijke kiespijn heeft: laat je niets wijsmaken over fantoompijn of napijn, laat je doorverwijzen naar een specialist.

Good luck!
di, 05/01/2012 - 17:30 Permalink