aangezichtpijn of..?

Author:
cijferaar
Posted:
vr, 11/19/2004 - 13:38
Ik heb al jaren last van een tand waar 32 jaar geleden een wortelkanaalbehandeling heeft plaatsgevonden. Ik heb inmiddels tien jaar geleden hier een opbouw met kroon gekregen.

Foto's bij de tandartscontrole leverden geen bijzonderheden op. Uiteindelijk gaf de tandarts een verwijzing voor de kaakchirurg, die een apex heeft uitgevoerd en vertelde dat er een kleine onsteking zat, die moeilijk te zien was op een foto.

Inmiddels ben ik voor de migraine Depakine gaan gebruiken. Een nevenefect is dat aangezichtspijn hierdoor ook minder wordt.

De eerste maanden na de apex was alles wat rustiger, maar nu speelt de pijn in mijn mond (via tand langs neusvleugel en ook in het ondergebit uitstralend) weer op. Ik heb de tandarts gebeld en kan niet eerder dan 27 januari a.s. terecht voor een controle afspraak. Ik kreeg het advies om voor de tandpijn weer contact op te nemen met de kaakchirurg.

Kan deze tandpijn te maken hebben met een nieuwe apexonsteking? Prikkelt stress de zenuw en ligt de oorzaak niet in het gebit, bij wie moet ik dan zijn?

Heeft het zin de kaakchirurg hier mee lastig te vallen, de kans is groot dat hij net als de vorige keer, op klachten een apex uitvoert, terwijl de foto niets laat zien.

Is dit nu aangezichtspijn of ... kan ik beter de tand laten trekken (maar wat dan?)

wanhopige cijferaar
babs2

Hoi Cijferaar,

Lees mijn verhaal boven het jouwe eens. Bij wat voor kaakchirurg ben je geweest ? In het ziekenhuis ? Ik ben bij een kaakchirurg die is gespecialiseerd in pijn in het mond, hoofd en halsgebied bij een Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde in een Academisch Ziekenhuis.

Groetjes Babs
vr, 11/19/2004 - 14:40 Permalink
minique

Prikkelt stress de zenuw en ligt de oorzaak niet in het gebit, bij wie moet ik dan zijn?


Stress op zichzelf zal denk ik niet zozeer de zenuw prikkelen, maar heb je eraan gedacht dat je door de stress wel behoorlijk zou kunnen tandenknarsen of klemmen? En dat zou dan wel weer de oorzaak van de pijn kunnen zijn. Gebruik de zoekfunctie van het forum maar eens voor meer info over knarsen en klemmen.

:smt006 Monique
za, 11/20/2004 - 06:17 Permalink