Aangewezen pijnstillers?

Author:
Schmidt
Posted:
ma, 03/29/2004 - 18:57
Hallo,
ik kamp nu al 2 weken met kiespijn. Vorige week(maandag) werd na vastelling van een vrij groot gat in een van mn kiezen mn zenuw verwijderd. De week die hierop volgde was een ware hel door de bonzende pijn in mn onderkaak die doortrok tot in mn oor. Na een week van pijnstillers kon ik eindelijk terug naar de tandarts in de hoop op verbetering. Daar bleek na de boel terug open te hebben gezwierd dat er nog een paar deeltjes van mn zenuw waren achtergebleven die hadden geleid tot een ontsteking. Na het weghalen van de overblijvende deeltjes en ereen voorlopige vulling opgeplaatst te hebben had ik weer hoop op een rustige week. Het kon echter nog een paar dagen pijn doen en kreeg dan ook antibiotica voorgeschreven tegen de ontsteking. Nadien haddek echter wel nog enkele zware nachten en ik kan nu ook niet zeggen dat de pijn mn werklust bevordert. Wat is een goede pijnstiller die aangewezen is bij pijnen ten gevolge van een zenuwbehandeling?
Moon

Ik zweer bij saridon. bij mij helpt ibuprofen niet.. zelfs de 600 mg. niet... saridon is geweldig en helpt bij zeker tegen kiespijn!
ma, 03/29/2004 - 20:40 Permalink
maartje53

Omdat ik hier vaak lees dat dat Brufen 600 bruis erg goed werkt heb ik voor mijzelf ook maar eens een recept uitgeschreven na 4 wortelkanaalbehandelingen.
Het is waar, het smaakt erg lekker, maar het helpt niet of nauwelijks.
Waar ik toch elke keer weer op terug kom is een andere NSAID, dus arthrotec, diclofenac, cataflam en dat gewoon een aantal dagen achter elkaar volhouden, niet wachten tot na 6 uur de pijn weer terug komt.

Voordeel hierbij is dat je zonder bezwaar ook paracetamol 's nachts mag nemen, wat er weer voor zorgt dat je erg goed slaapt. Die combinatie is namelijk erg slaapverwekkend.

Hoewel de cataflam e.d. op recept te verkrijgen zijn, zal geen huisarts je dat weigeren als je pijn in je kiezen hebt.

( ook handig om alvast voor een behandeling in te nemen)
za, 06/04/2005 - 11:01 Permalink
Mysterygast3

Hoi,

Sjonge...heftige middelen voor kiespijn. Gelukkig werkte ibuprofen 400mg+ Paracetamol 1000mg bij mij ook prima.

Het nadeel van diclofenac, arthrotec enz...zijn dat er meer bijwerkingen zijn, dan de lichtere pijnstillers. Vooral mensen met maagklachten moeten oppassen voor NSAIS's....dus altijd ff overleggen met huisarts/apotheker/tandarts voor je deze middelen gaat gebruiken.

Groeten 8)
za, 06/04/2005 - 19:56 Permalink