8 maanden geleden wkb gehad, nu weer kiespijn

Author:
Vivalasan
Posted:
di, 04/26/2011 - 11:11
Na vorig jaar van tandarts gewisseld te zijn, bleek ik maar liefst 6 gaatjes te hebben. In augustus werden de eerste tanden gevuld, waaronder een kies links onder. Na 2 weken kreeg ik hier zo'n last van, dat er een wortelkanaalbehandeling nodig was. Hierna geen problemen meer gehad.

Nu, 8 maanden later, heb ik weer last van diezelfde kies. Het is een aanhoudende pijn, maar geen kloppende pijn aan de kies. Als ik aan de tand kom met met mijn tong, verergert de pijn even. Het tandvlees is gezond.
Aangezien ik al een heel verleden heb met mijn gebit, heb ik gelijk de tandarts gebeld. Op de foto's was niets te zien. Ze weet het aan knarsetanden omdat ik bij lichte en zware inspanning op mijn tanden bijt. Ik moest hierop gaan letten en dan zou het minder worden. Na een week spoelen en paracetamol verdween de pijn, om weer een week later terug te komen.

Ik weet niet goed wat ik nu moet doen. Blijven spoelen en paracetamol slikken of weer terug naar de tandarts? Het verbaast me namelijk dat ik alleen pijn heb aan die ene tand, terwijl ik dacht dat ik bij knarsetanden aan meerdere tanden pijn zou moeten hebben.

Alvast bedankt voor de reacties.

Sandy
Vivalasan

Vanmiddag ben ik bij de tandarts geweest. Zij blijft erbij dat het zal komen doordat ik in de nacht doe knarsetanden. Ze ziet namelijk dat mijn kaakspieren flink werken. Op mijn vraag hoe het komt dat ik slechts pijn heb aan één tand, antwoordt ze dat het komt doordat deze tand nog herstellende is van mijn wortelkanaalbehandeling op 16 september 2010.
Ze adviseert me om een bitje te laten maken voor in de nacht. De kosten hiervoor bedragen ongeveer 250 euro. Aangezien ik twee facings heb gekregen dit jaar, ben ik door mijn vergoeding heen.

Ik twijfel nu of ik het bitje moet laten maken en het dus zelf ga bekostigen. Natuurlijk moet ik vertrouwen op het advies van de tandarts, maar wat als dit niet helpt? Ik heb ondertussen al zoveel aan mijn gebit gehad en ik ben er een beetje klaar mee. Als ik weet dat het hieraan ligt, betaal ik er graag voor, maar wat als dit niet het geval is?
Mijn schoonzus is tandartsassistente en zij heeft aangeboden om haar tandarts eens te laten kijken.

Omdat de pijn zo hevig is, heb ik een antibioticakuur gekregen van een week. Die tijd neem ik om na te denken over wat te doen.
di, 04/26/2011 - 21:15 Permalink