7weken zwanger en kaakchirurg

Author:
loeske
Posted:
ma, 09/22/2003 - 10:54
hallo,ik ben nu in mn 7e week zwanger,en heb last van een verstandskies,hij is mooi doorgegroeit maar de wortels lopen naar elkaar toe,vandaar dat hij er bij de kaakchirurg uitgehaald moet worden.er zit ook een gat in en begint nu heel vervelend te doen, beetje zeurderige pijn scheuten en de pijn trekt door naar mn andere kies,stel nou dat er eeen onsteking komt ,dan kan hij toch niet goed verdoofd worden??straks voel ik m als ie m eruit snijd.antibiotica lijkt me ook geen goede optie,maar de assistentie ban de kaakchirurg zei, dat ze liever wachten tot na 3 maanden zwangerschap.maar dat ga ik echt niet halen vrees ik.zou het heel veel schade geven denk je aan mn kleine kindje als ik er nu uit zou halen???? ik kan woensdag evt al terecht.


gr loes
natascha31

Hoi Loeske,

Natuurlijk is het het allerbeste om geen verdoving te krijgen als je zwanger bent, maar er zijn speciale verdovingen voor als je zwanger bent. En een ontsteking in je lichaam is natuurlijk ook niet goed voor je gezondheid. Het gaat ook maar om een kleine hoeveelheid verdovingsvloeistof. Als je denkt dat je niet kan wachten totdat je 3 maanden zwanger bent ivm pijn, zou ik er zelf kiezen om de kies zsm te laten verwijderen. Pijn hebben of een ontsteking is ook niet goed voor jou en je kindje. Groetjes, Natascha
ma, 09/22/2003 - 12:34 Permalink
de digitale tandarts

Een aantal verdovingsvloeistoffen kunnen goed gebruikt worden in de zwangerschap.

Het is inderdaad zo dat men bij voorkeur in het eerste semester en laatste semester van de zwangerschap probeert om tandheelkundige behandelingen te vermijden, maar in het geval van acute nood/pijn zal er toch wat moeten gebeuren.

De kaakchirurg kan het zelf heel goed bepalen of het noodzakelijk is of nog enige tijd kan wachten.

Met vriendelijke groet.
di, 09/23/2003 - 11:52 Permalink