6 weken pijn kies bij warm/koud en kauwen

Author:
maureen139
Posted:
zo, 05/27/2007 - 12:17
Sinds 6 weken heb ik pijn in mijn onderste kies. Deze kies is 2 jaar geleden een keer geboord. er is toen een vulling ingekomen. Ze hebben daarmee een lekkende fissuur dichtgemaakt.
Nu ben ik al 6x! bij de tandars geweest, elke keer krijg ik te horen dat er niks aan de hand is. Stukje tandbeen wat bloot ligt wat mijn glazuur is weg.
Nu heb ik alweer 2 nieuwe vullingen, maar nog blijft hij pijn doen, vooral met warm en koud drinken en bij kauwen. Dit lukt gewoon niet ,de pijn schiet je zo naar de wortel.
De tandarts wil de vullingen er uitboren en dan opnieuw vullen. Met als risico dat ze die kies om zeep helpen! Zo zei de assistente.
Ik heb de klachten aan de tandarts verteld, maar volgens mij hoorde ze het niet eens. Toen ik vertelde dat het niet uit maakt op welke plek ik kauw op die kies en dat het sowieso pijn doet reageerde ze niet.
Ook heb ik last van een drukkend gevoel in de kies en voelt de kies anders aan.

Wie heeft hier ervaring mee? Kunnen ze ook een WKB doen? Ondanks dat er een foto is gemaakt en er niks op te zien is. Ik ben ondertussen een beetje hopeloos geworden.

Een ander probleem is dat ik geen vertrouwen in mijn tandarts meer heb. Dat komt omdat ze me nu 3 keer heeft verdoofd en niet werkte!Ik had gevoel dat ze recht op de zenuw boorde. Ze verdooft ook niet bij. Zelf heb ik het gevoel dat ze te snel begint na de verdoving. Want ik toen ik eens bij een ander was heeft deze 20 min gewacht en toen voelde ik niks.
Wie herkent dit verhaal?
Maatje

Hoi Maureen,

Bijna vier weken geleden nu zijn er bij mij drie kiezen gevuld aan de linkerkant waarvan er eentje ook nog seeds pijnelijk is bij koud eten en drinken en bij kauwen. Ik heb inderdaad ook pijnscheuten als ik met die kies probeer te kauwen en soms zelfs als ik aan de andere kant eet en de kiezen te hard op elkaar komen :(

Ook ik ben terug geweest maar de tandarts kan niets vinden. Zijn advies was poetsen met tandpasta voor gevoelige tanden. Ik poets met sensodyne en corsodyl maar tot nog toe geen verandering. De kies voelt (net als bij jou het geval is), "anders" aan en ik word 's nachts regelmatig wakker met pijnscheuten in de kies.

Misschien moet je inderdaad op zoek naar een andere tandarts want deze klinkt in ieder geval niet echt prettig als ik dit zo lees.
In ieder geval heel veel succes en laat nog even weten hoe het gaat binnenkort.

Groet, Maatje.
zo, 05/27/2007 - 14:04 Permalink
maureen139

Hoi maatje

Bedabkt voor je reactie.

Ik zit er ook inderdaad ernstig over na te denken om een andere tandarts te zoeken. Ik poets inderdaad ook al een aantal weken met sensodyne en zo maar helpt niks hoor. En de pijn is begonnen voordat er een vulling in zat, had ook geen gaatje alleen geenglazuur meer waardoor tandbeen bloot ligt.
Ik heb afgelopen week geprobeerd heel duidelijk tegen mijn tandarts te zijn. Duidelijk gezegd wat ik vond op een normale manier maar werd niet op gereageerd. Had zelfs nog verteld dat ik bang was dat de verdoving niet zou werken en wat zegt ze vast wel. Nou mooi niet dus! Ben hard geweest voor mezelf maar dit is de allerlaatste keer.

Ik hoop je wel op de hoogte hoe het gaat.

groetjes maureen
zo, 05/27/2007 - 20:40 Permalink
mecánico para …

Als klachten zolang aanhouden en spontaan opkomen is er doorgaans praken van een pulpitis. (ontstoken zenuw) Beetje afhankelijk van de de aard kan je spreken van iets van voorbijgaande aard: kort scheutjes of iets dat blijvend is en de zenuw langzaam de das om doet: langer aanhoudende klachten stevige reacties op temperatuur wisseling etc.

Als ik lees fisuur afsluiten dan denk ik niet aan diepe vullingen, aande andere kant, soms wordt de groef niet goed beslepen en zit er domweg nog caries in de diepte.
Als klachten langdurig zijn is het handig misschien een foto van de kies te maken om uit te sluiten dat er geen rare dingen onder de bestaande verzegeling aanwezig zijn.
Ook kan de hoogte van de reparatie dermate zijn dat deze niet ingesleten is en daardoor klachten veroorzaakt (zie je vaak bij flowable composieten en gevulde sealant)

De verdoving, tja........je moet altijd even 5 minuten wachten en weten waar je moet verdoven. lastig dus

overigens, aan de manier waarop het gaat lijkt het me deze dame een nog jonge tandarts. Of niet?
ma, 05/28/2007 - 15:28 Permalink