6 weken na vulling nog steeds last

Author:
YCRV
Posted:
wo, 09/05/2018 - 20:11
Hi iedereen

Een zestal weken geleden werd tand 26 gevuld met een witte vulling. Relatief klein gaatje, dus geen diepe vulling (specifiek aan de tandarts gevraagd).

Ik ben tot 2 maal toe even bij de tandarts binnengesprongen voor de hoogte wat te laten aanpassen: 1ste maal bij mijn tandarts, 2de maal bij vervanging.
Tijdens de 2de maal bijslepen voelde ik een korte pijnscheut - vreemd maar niet ongewoon dacht.

Na 6 weken houd ik nog steeds een vage pijn. Niet gevoelig bij koud/warm of eten, maar wel een zeurend gevoel dat vaak enkele uren per dag aanwezig is maar ook weer weggaat.

Ik heb precies het gevoel dat de vulling iets te diep terug is afgeslepen, en zo er misschien een lek is ontstaan. Is dit überhaupt mogelijk? Zijn er nog andere alternatieven?
YCRV

Update:

Pijn blijft vaag aanwezig, maar iets meer uitgesproken.
De specifieke tand geeft bij het poetsen (aan de zijkant van de tand) stroomstootjes.
Ook bij het eten zijn deze sensaties waar te nemen. Tikken is licht gevoelig. Er is zeker geen sprake van een waanzinnige pijn, maar ik denk best te vroeg dan te laat hiermee te gaan?

Bedankt
ma, 09/10/2018 - 18:12 Permalink
vV

Als antwoord op door YCRV

lastig zo niet onmogelijk om te beantwoorden, en er zijn meerdere opties van wat er aan de hand is. Aangezien beeld mist en de rest gissen blijft zou ik er mee terug gaan.
do, 09/13/2018 - 11:17 Permalink
YCRV

Als antwoord op door vV

vV, bedankt voor je antwoord.

Aangezien ik gisteren voor een opbeetplaat moest gaan, heb ik het maar even gevraagd.

Vulling zat goed, maar ze merkte wel 2 iets diepere groeven (stage 1-2 caries). Aangezien ik door medicatie een iets mindere speeksel productie hebt, zijn deze ook ineens aangepakt. De klachten zijn duidelijk minder.

Dit is trouwens een schoolvoorbeeld van het belang van een goede tandarts-patient relatie; de tandarts kent mijn historie en problematiek en handelt hier ook naar. Zo moet het.

Alleen voel ik me af en toe verveeld dat ik "bij het minste pijntje" een telefoontje doe, maar er wordt altijd tijd gemaakt voor te kijken en in te grijpen, zelfs tussen patiënten of na de uren. Top.
do, 09/13/2018 - 12:44 Permalink
Thecorrs01

Hangt ook af van type vulling, 1-2-of 3 vlaks. Bij mij is afgelopen februari ook 26 gevuld: kleine drievlaksvulling idd. aan de achterrand van de kies en ook iets te hoog; ik denk dat tandartsen dat doen om vooral niet te laag uit te komen/te weinig vulling. kreeg er pas afgelopen maand beetje last van, hoewel last een groot woord is. met bijv. brood met zaadjes voelde ik wel druk op de kies dus naar TA gegaan heeft stukje afgeslepen. het leek of ze erg ruw te werk ging met een soort vibrerende veil of beiteltje/boor om het af te slijpen,keurig netjes beetje bij beetje afgeslepen, maar niets was minder waar. Ze zei dat ze niet verder ging met slijpen op een gegeven moment anders zou ze teveel in het weefsel gaan zitten, dus vulling, niet het tandweefsel heb uitgebreid met haar nog overlegd erover, thuis gekeken met klein spiegeltje dat in de mond kan met zaklamp erbij voor de badkamerspiegel t.o. mij. Zag er keurig netjes uit. heb thuis nog geoefend met granenkoekjes opgesmikkeld en geen last meer van de beet. Met lek trouwens bedoel je dat een stukje uitgeboord tandweefsel bloot is komen te liggen waar een tekort aan vulling is? Lijkt me nog te verhelpen maar doe dat binnen 3 maanden want bij mij was de garantie al afgelopen, maar TA heeft consult kosten gevraagd, is afgelopen do. gebeurd moet rekening nog krijgen.
za, 09/15/2018 - 01:00 Permalink