6 weken na boren opeens kaakpijn

Author:
Tamachan
Posted:
zo, 10/08/2006 - 22:32
Hallo,

6 weken geleden heeft m'n tandarts een kies geboord, linksonderin achteraan. Het was een flink gat en hij heeft diep moeten boren. Kauwen heeft een paar weken pijn gedaan, maar dit forum leerde mij dat dat normaal is, dus heb ik afgewacht. Ik kan nu gelukkig weer alles kauwen zonder pijn, maar er is iets anders voor in de plaats gekomen.

Een paar keer per dag krijg ik een vervelende, zeurende pijn in m'n kaak. Links, niet echt aan de onderkant maar meer naar boven richting kaakgewricht. Dat houdt dan een half uurtje aan en trekt dan weer weg. De pijn lijkt zonder aanwijsbare reden te komen. De ene keer na ijs eten, de andere keer door kauwgom te kauwen (het knakt sinds een paar dagen ook een beetje). Soms word ik 's nachts wakker met de pijn, maar ook vaak zonder wat gegeten te hebben begint het opeens weer. Het is echt een naar gevoel en leidt ontzettend af.

Kan dit nog iets te maken hebben met het boren? De tandarts heeft vantevoren foto's gemaakt trouwens, dan zou het toch niet zo kunnen zijn dat intussen een gaatje zo ver gevorderd is dat het zo'n pijn geeft. Weet iemand wat dit zou kunnen zijn, of moet ik er echt aan geloven en weer op bezoek bij de tandarts?

Alvast bedankt! :smt001

Tamara
Chris888

Vooral als je nu nog steeds meer aan de rechterkant kauwt dan aan de linkerkant, kan het goed zijn dat je het linker kaakgewricht overbelast -> kijk of de pijn verdwijnt als je meer aan de linkerkant (de pijnkant dus) gaat kauwen. Als de pijn niet afzakt zou ik een afspraak bij de tandarts maken (om te laten controleren of je kiezen nog helemaal goed op elkaar sluiten bijvoorbeeld).
zo, 10/08/2006 - 23:25 Permalink
Tamachan

Hoi Maja en Chris,

Bedankt voor het meedenken! Jullie zullen wel gelijk hebben dat m'n kaakgewricht overbelast is. Kan je vulling te hoog zijn zonder dat je daar zelf iets van voelt? Alles sluit namelijk perfect aan voor m'n gevoel. Maar het zou heel goed kunnen dat ik onbewust nog steeds de linkerkant spaar met kauwen, omdat alles zo gevoelig is/was. Ik zal nu bewust wat meer op links gaan kauwen, eens kijken of dat helpt. Hardstikke bedankt!

Groetjes,

Tamara
ma, 10/09/2006 - 13:13 Permalink
Tamachan

Hallo,

hier nog even een update voor geinteresseerden. De kaakpijn ging maar niet over, en vandaag een wortelkanaalbehandeling gehad. De zenuwen waren niet eens echt ontstoken, maar volgens de tandarts lag de vulling zo diep dat het toch irriteerde.

Alles is meteen gefixt, hoef niet meer terug te komen. Is zo'n noodvulling en een paar dagen wachten alleen noodzakelijk als de boel nog een tijdje moet ontsmetten? Want ik ben dus in een keer klaar, geweldig!

En om ook eens een positief verhaal te vertellen; de behandeling heeft amper pijn gedaan. De vulling uitboren was even pijnlijk, maar daarna heb ik bijna niks gevoeld. Wel grappig dat er zoveel dunne draadjes naar binnen gingen...wat zijn dat?

Hoe dan ook, als het goed is is nu alles opgelost en ben ik een gelukkig mens. Iedereen veel sterkte met de tandproblemen.

:smt006
ma, 10/23/2006 - 11:44 Permalink