6 jaar na WKB druk op tand

Author:
Gonda
Posted:
ma, 10/23/2006 - 13:11
6 jaar geleden heb ik een wortelkanaalbehandeling gehad aan mijn voorste tand naar aanleiding van een ontsteking. Dat is allemaal prima gegaan. Daarna eigenlijk nooit last gehad. Nu heb ik de afgelopen dagen telkens een wat drukkend gevoel op mijn tand. Echt zeer doet het niet, met kauwen niet en ook warm en koud heb ik geen last van. Weet iemand wat dit kan zijn en wat ik moet doen? Ik moet er wel bij zeggen dat ik me de afgelopen dagen ook wat grieperig voel, kan dat invloed hebben??
Geke

Ik weet niet wat toen de aanleiding was van de wortelkanaalbehandeling. Of de zenuw zelf ontstoken was (vaak pijn bij warm/koud) of dat er sprake was van een wortelpuntontsteking. Bij deze laatste is de zenuw al dood en zitten er bacterien in het kanaaltje die onder de wortel een ontsteking veroorzaken, dit geeft pijn bij bijten en tikken op de tand. Bij die laatste is het slagen van de wortelkanaalbehandeling vaak wat lastiger, omdat er altijd wel wat bacterien onder in de wortel achterblijven, maar dit moet beneden een bepaald peil zitten. Het kan zijn dat er bij jou toch een kleine wortelpuntontsteking aanwezig is en dat deze opspeelt, omdat je weerstand op het moment iets minder is, dat gebeurd wel vaker. Een ontsteking onder aan de wortelpunt kan drukgevoeligheid geven. Je kunt je tandarts er bij de volgende controle wel naar vragen. Als je echt meer last krijgt of het niet vertrouwt, kun je natuurlijk eerder bellen.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk laten weten.

:smt006 Geke
ma, 10/23/2006 - 22:44 Permalink
Gonda

Bedankt voor je antwoord Geke. Ik had destijds een wortelpuntontsteking schijnbaar, want bij mij was de wortel inderdaad dood. Inmiddels ben ik erachter waar ik zo'n last van heb gehad. Ik blijk toch een fikse bijholteontsteking te hebben. Na een week lang zoute neusdruppels, stomen en mijn eigen neusspray, toch vandaag maar naar de dokter geweest voor een kuur. De afgelopen week had ik niet alleen druk op die bewuste tand, maar soms in mijn hele bovenkaak. Maar goed de kuur begint hoop ik morgen goed te werken en dan is het zo weer over. Voor de volgende keer weet ik in elk geval dat me niet zo'n zorgen hoef te maken over mijn tand.

Groetjes Gonda
ma, 10/30/2006 - 19:49 Permalink