6 dagen na verstandskies eruit, hechting wang pijnlijk en ra

Author:
jackybee
Posted:
za, 12/01/2007 - 20:04
hallo allemaal,
allereerst voor iedereen die uit pure nood en pijn door tandklachten op dit forum terecht gekomen is, heel veel sterkte, en weet dat je niet de enige bent.
dan mijn vragen.
afgelopen maandagochtend is na/tijdens een acute ontsteking mijn verstandskies linksonder weggehaald (geboord / getrokken / kies was nog vrijwel intact, circa 15 minuten werk gehad)
sindsdien, het is nu zaterdagavond is de plek waar de kies oorspronkelijk zat wel redelijk rustig, maar de hechting in de zijkant van mijn kaak en wang is nog steeds ontzettend onrustig. Als ik er met mijn tong overheen ga, voelt het als een rauwe langwerpige wond.
ik slik nog steeds 4 keer per dag 600 mg brufen bruis + tussendoor paracetamol tegen de pijn.
een paar vragen voor degen die (ervarings)deskundige is.
1) waarom hebben ze mijn wang tot aan de 2e kies van achteren moeten opensnijden, om bij de verstandskies te kunnen?
2) er zit aanzienlijk wat wit zogenoemd wondbeslag in de wond, kan dat kwaad? wat is dat witte spul? moet ik het vergelijken met een korstje op een wond op je huid? Maw, hoe meer hoe beter?
3) hoe lang gaat dit nog duren? Ik was de week hiervoor al redelijk uitgeput geraakt door de ontstekingspijn, en ben nu 6 dagen na de verwijdering wel redelijk door mijn energie heen.
4) is het verstandig minder kauwbewegingen te maken, herstelt de wond zich daardoor sneller? soms als de pijnstillers net lekker ingewerkt zijn, kan en wil ik wel weer eens iets echts eten, ipv soep, brinta en vla. Maar als dat betekent dat ik het herstel bemoeilijk laat ik het liever.

met de nadruk op vraag 3, nodig ik jullie van harte uit voor een antwoord.