5e reparatie aan 1 tand, wat nu?

Author:
MerelB
Posted:
di, 05/24/2011 - 13:03
Hallo,

Ik heb een probleem en ik weet niet wat ik er mee aan moet. Ik hoop dat iemand hier me kan helpen met het antwoord..
Een van mijn voortanden is verzwakt, vroeger zijn er gele vlekjes verwijderd en sinds dien zijn er 3x flinters van de voorkant afgesproken. Dit is iedere keer gerepareerd maar nu is er vorig jaar oktober een hoekje afgebroken. Ook dit is weer gerepareerd. Maar zondag sprong dit hoekje er opnieuw af. Gisteren is het gerepareerd en vandaag was het weer raak. Het gat zit er weer. En geloof me.. ik doe er geen gekke dingen mee!

Mijn tandarts geeft aan dat een facing o.i.d. geen optie is omdat mijn tand niet heel is. Ook een kroon is volgens hem geen optie omdat ze geen gezonde tanden afvijlen. Maar ondertussen zit ik weer met een gat in mijn mond. De verzekering vergoed natuurlijk ook niet alles en ik maak me ondertussen echt zorgen.

Wat moet ik doen!?

Groeten,
Merel
MerelB

Dat is mogelijk, maar nog geen 25uur tot het weer afbreekt heeft weinig te maken met eventueel knarsen.

Maar hoe moet ik het laten repareren? Mijn tandarts helpt me niet echt verder en het zijn makkelijke inkomsten als ik regelmatig terug moet omdat het wéér afgebroken is. Facing, kroon, of zijn er nog andere opties?
di, 05/24/2011 - 16:33 Permalink
vV

Dat is mogelijk, maar nog geen 25uur tot het weer afbreekt heeft weinig te maken met eventueel knarsen.
sterker nog: dat zou wel eens heel veel met knarsen te maken kunnen hebben....facings, kroon whateven zou ik dus neit aan beginnen zonder te weten wat d eoorzaak is.
Tandarts zal dus moeten onderzoeken wat de oorzaak is, ipv alleen maar te repareren, telkens weer. zou bij hem inmiddels wel een lampje moeten gaan branden lijkt mij. Pas als je weet wat de oorzaak is kan je een lange termijn beleid maken. En facings of kronen staan daarbij zeker niet op de eerste plaats. wel beetje afhankelijk van formaat vulling, maar dat kan ik vanachter de pc niet beoordelen.
di, 05/24/2011 - 16:37 Permalink